Un bărbat şi o femeie: a fi sau a nu fi împreună?

Întrebare: Este necesar pentru noi să ne căsătorim?

Răspuns: Pe de o parte, nu este necesar să ne căsătorim. Pe de altă parte, trebuie să înţelegem că lumea noastră este creata prin asemănarea cu lumea de sus.

Astăzi, umanitatea trece prin procesul de rupere a unităţii familiei. În urmatorii cinci, pana la zece ani, vom vedea că oamenii nu vor putea să se găsească unul pe altul in vreun fel. De ce sa se casatoreasca? Pentru ce toate astea? Oamenii nu simt nevoia de ea. Insasi temelia societăţii a dispărut. Vedem lumea schimbandu-se atât de mult, încât pare ca a ajuns la sfârşit.

Are nevoie o persoană să se căsătorească pentru a avansa în lumea spirituală? Nu . Nu este nevoie de acest lucru. Cu toate acestea, ca să-şi asume o asemanare mai mare cu imaginea spirituala, cineva trebuie sa aiba o familie, copii, un loc de muncă şi sa trăiasca o aşa-numita viaţă normală care a existat pe parcursul întregii istorii. Insa această condiţie nu este esenţiala. Acesta este motivul pentru care, astăzi, Cabalistii nu insista pe ea.

Este necesar mai mult pentru bărbaţi decât pentru femei, deoarece bărbaţii trebuie să aibă rezistenţă. Cu toate acestea, femeile nu trebuie să reziste, ele nu trebuie să depăşească egoismul lor, spre deosebire de bărbaţi. O femeie face munca de grup, ajută , studiaza şi editează materiale şi, în acest fel, ea se corectează prin dorinţa ei de a ajuta şi de a participa. Ea se include în mod corect in dorinţa comună, Kli-ul comun (vas). Nu este necesar ca ea să se căsătorească.

Pe de altă parte, pentru ca un barbat să atingă lumea spirituală, el trebuie să facă o mulţime de efort care nu este comparabil cu efortul necesar al unei femei. Acesta este motivul pentru care trebuie să se căsătorească, sa aiba  grijă de familia sa şi sa lucreze cu prietenii. Munca lui spirituala este speciala, dificila şi reala.

Nu este acelaşi lucru pentru o femeie. Este suficient pentru o femeie sa ajute, sa participe şi să fie conectata la un grup. În acest fel, ea îndeplineşte în totalitate rolul ei. Nu este mai greu sau mai uşor. Acestea pur şi simplu sunt diferite metode de corectare, diferite tipuri de suflete.

Anterior, în lumea noastră, o sotie nu trebuia sa aiba grija de a câştiga bani. O femeie trebuia într-un mod sa aiba grijă de casă. Soţia este tot ceea ce se referă la casa şi familie, iar soţul este tot ceea ce priveşte câştigul material şi nu casa.

Acesta este modul în care lucrurile trebuie să fie în conformitate cu rădăcinile de sus, relaţia dintre Malchut şi Anpin Zeir în lumea Atzilut. În esenţă, unitatea noastră de familie trebuie să fie organizată în acelaşi mod în această lume, de asemenea. Cu toate acestea, vedem deja formele pe care le-a luat în stadiul actual de dezvoltare. Nu este nimic ce putem face, este o mutaţie.

Lectia 2 din 1/16/2011 de la Moscova, „O rugăciune a multora”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: