Un barometru care mă ajută să urc

Întrebare: În grupul nostru, citim articolul ”Nu există nimeni în afară de El” în fiecare zi, dar niciodată nu este resimțit atât de profund așa cum îl simt aici. E ca un fel de mâncare fără condimente. Aici, simt acest condiment, acest gust. Ce fel de condiment ne puteți da pentru a-l simți tot timpul, peste tot?

Răspuns: Nu o să mă credeți, dar mereu mă raportez la un grup, nu ca la elevii mei mici, ci ca la cei care sunt mai mari decât mine. În exterior, ei nu văd asta pentru că astfel, pot striga la ei, dar pe plan intern, sunt mereu atent cu mine.

Acesta este barometrul meu, cât îi simt mai mari decât mine; nu pot să mă ridic decât în acest mod și nu contează cum se comportă. Creatorul i-a ales, i-a luat și i-a reunit și este suficient pentru mine să cred că nu este nimeni înaintea mea care să fie mai mare decât ei.

Există cabaliștii care nu mai sunt cu noi în această lume. Dar, nu simt nimic altceva decât prietenii mei. Dacă aș putea, aș dori să folosesc posibilitatea de a-i simți și a fi în contact cu ei, aducând entuziasmul meu, relația mea cu ei referitor la măreția Creatorului astfel încât, împreună cu ei, să ajung la descoperirea Creatorului, pentru că toate acestea se află în mijlocul lor.

Nu există decât această susținere, acest grup care ne-a fost dat. Numai prin dizolvarea în el, amplificându-l, mă pot apropia de Creator care se află în interior. Nu avem nevoie decât de preocuparea constantă de a ne raporta la un grup ca acesta.

Din Săptămâna mondială Zohar, ”Congresul de Educație Integrală”, A treia zi, Lecția 1 din 04.02.2014

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: