Un cabalist este laboratorul lui propriu

Întrebare: În articolul său „ultima generație”, Baal HaSulam încearcă să conducă o persoană prin procesul de gândire referitor la ceea ce trăim, de ce lucrurile sunt așa cum sunt, și de ce întregul sistem uman este de a ajunge într-o fundătură.

El spune: „Eu iau tot ce este atât de aproape de inima mea încât nu pot să mă mai restrâng și am ajuns la decizia de a descoperi modul corecției noastre viitoare predeterminată din punctul meu de vedere şi din ceea ce am găsit în aceste cărți. Voi merge la oameni și voi sufla în Shofar. ”

Pe de o parte, el ne apare ca un om de ştiinţă dezinteresat în explorarea naturii lucrurilor, dar pe de altă parte, el apare ca un om plin de iubire pentru omenire.

Răspuns: Nu aș numi cabalist ca fiind un om de ştiinţă cu minte mare. El nu se exprimă în limbajul științific uscat al fizicii, care este foarte similar cu limbajul de programare, deci ce este ascuns în această limbă? Sentimente!

Prin urmare, deși el ne spune cum Reshimot (reminiscențele) cresc în noi, cum vom începe, treptat, să cooperăm reciproc cu nivelul superior, și modul în care forța coboară de acolo la nivelul inferior, inima lui și dorințele lui sunt în spatele a toate aceste acţiuni mecanice pentru că el simte tot.

Un cabalist nu este un fizician nici un chimist care se uită la un anumit instrument pe care l-a inventat, confirmă și înregistrează procesele fizice sau chimice care au loc în alambice, material, vegetativ (biologie) sau animate (zoologie).

Un cabalist nu este o persoană care studiază ceea ce se întâmplă într-un organism viu ca un veterinar sau un medic, ci proprietățile intrinseci, procesele interne care au loc în dorințele noastre și în gândurile noastre. El studiază legătura reciprocă, cooperarea reciprocă, precum și influența reciprocă a gândului faţă de dorință și a dorinței faţă de gând.

Inima este dorința și mintea este reprezentată de gânduri. Ce este mai mult, el nu studiază în cadrele convenționale ale lumii noastre, unde vom vedea anumite rezultate și unde se  încearcă să-i influențeze. Un cabalist studiază totul pe el însuși!

El este propriul lui laborator! El este condus de atingerea lumii, „Eu ating lumea prin mine,” și nu este o axiomă nedovedită de oamenii de ştiinţă din lumea noastră. Pentru un Cabalist este un domeniu de descoperire, iar el începe imediat să înțeleagă lumea , o respectă, el vede în interiorul său însuși.

Dacă am citi un ziar sau am viziona un film de pe ecranul computerului, de exemplu, aceasta nu înseamnă că hârtia este postată pe un chioșc de ziare sau că filmul este proiectat într-un cinematograf undeva. Le văd pe cont propriu la calculator si nu dincolo de granițele sale.

Ei la fel este şi cu un cabalist.Oricare ar fi situaţia el simte pe el însuși, astfel încât el nu poate exprima sentimentele de auto-respingere într-o manieră uscată. În același timp, el se exprimă într-un limbaj foarte uscat. Aceasta se datorează faptului că înțelepciunea Cabalei este singura înțelepciune care compară sentimentele noastre cu legile foarte rigide și precise și răspunsurile de aşa natură care invocă sentimentele, răspunsurile, și descoperirea conștiinței în noi.

Suntem parte a naturii, care este formată din vectori ai diferitelor forțe care cooperează reciproc, inclusiv sentimentele noastre și gândurile noastre. Dar este imposibil să le studieze la nivel pământesc deoarece aceste gânduri și sentimente sunt deasupra noastră!

Un cabalist, prin metodologie spirituală, se ridică la nivelul la care interacțiunea dintre aceste forțe și nașterea dorinței, sentimentele și gândurile noastre, lumea interioară a omului, are loc, și este de la acest nivel de la care el începe sa le influenţeze. El se studiază pe sine unde cooperarea reciprocă poate invoca răspunsurile sale, și de ce anumite răspunsuri sunt în mod special fie identice la cooperarea reciprocă a altora, fie în ce fel oamenii diferă unul faţă de altul, și, deși aceştia sunt diferiţi, pot aspira în ciuda diferențelor.

Un cabalist studiază despre cum natura ne influenţează şi ce ne duce la ea, de ce ne gestionează modul în care o face și cum vom percepe influența naturii, dacă o vom schimba singuri, fie nu se schimbă deloc sau dacă ne influenţează în același fel tot timpul, și dacă putem schimba și percepe influența diferit. Aceasta înseamnă că un cabalist intră astfel înt-un laborator unde este propriul său subiect.

Comentariu: Mulţi oameni de ştiinţă s-au angajat în astfel de studii: medici, fizicieni care au studiat radiaţiile pe ei înșiși.

Răspuns: Nu, nu este același lucru, deoarece aceştia au studiat legile fizice ale lumii minerale, vegetale si animale naturale pe ei înșiși, în timp ce aici vorbim despre legile lumii superioare. Scopul final al acestor cercetări este foarte simplu: pentru a înțelege ceea ce există.

La urma urmei, există multe galaxii în jurul nostru și nimeni nu știe ce sunt în ele, în timp ce vor să descopere și să știe pentru ce trăiesc, dacă am fost înainte de a veni în această lume, și cine va fi atunci când o vom lăsa ; nu am să mă simt ca și cum trăiesc într-un corp care este conectat în totalitate  în orice mod posibil sau pot cumva să mă detaşez de ea? Se va muri în curând și-aş putea păși într-o altă stare, etc.

Înțelepciunea Cabalei este o înțelepciune, care permite unei persoane să înceapă a răspunde la întrebări cu privire la sensul vieții sale. Animalele nu pun astfel de întrebări. Cei la care astfel de gânduri și dorințe sunt invocate sunt numiţi  oameni. Astfel de oameni cer deja întrebări omului și înțelepciunea Cabalei oferă răspunsuri la ele.

din emisiunea de pe KabTV „Despre Viaţa noastră” 5/18/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed