Un cadou, nu o pedeapsă

Întrebare: Dacă Creatorul a creat ego-ul şi El este cel care, de asemenea, supervizează şi conduce totul, este El responsabil pentru manifestările ego-ului?

Răspuns: Cu siguranţă. Creatorul este de vină pentru toate problemele noastre. El ne dă aceste probleme pentru ca noi să le clarificăm şi, în acest fel, vom câştiga lumea superioară. Numai atunci vom vedea că El ne face asta ca un cadou şi nu ca o pedeapsă.

Întrebare: Dacă Creatorul a creat răul, atunci noi trebuie să clarificăm cine este El? Ce instrumente avem pentru a înțelege asta? Câteodată tu spui că El este un fel de caracteristică, o forță. Cum poate o caracteristică să creeze ceva ca acest rău?

Răspuns: Poți să descoperi Creatorul numai în măsura în care realizezi sau, putem spunem, să creezi caracteristica de dăruire și iubire. Mulțumită faptului că ești alcătuit numai din caracteristici rele, iar acum apare și o caracteristică bună în tine, în distanța dintre cele două caracteristici (liniile stânga și dreapta), tu poți să descoperi Creatorul, care este linia de mijloc.

Întrebare: Asta înseamnă că, Creatorul, care conduce totul, este o putere imensă, în timp ce eu obțin numai o mică parte din El, iar aceasta este, de asemenea, nivelul în care mă asemăn Lui?

Răspuns: Îl obții parțial, în măsura în care te asemeni Lui, dar depinde de tine să îl obții în întregime.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 26.02.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: