Un canal educaţional in locul unuia comercial

Întrebare: Aţi spus că mass-media trebuie să se schimbe şi în loc să fie un instrument comercial, ar trebui să devină unul educativ. Ce ne vor învăţa şi cum ne vor ridica?

Răspuns: O persoană trebuie fie ridicată treptat, prin diferite articole, informaţii, precum şi printr-o abordare specială. Cu alte cuvinte, conţinutul în sine ar putea rămâne la fel, dar cheia este cum să fie prezentat şi de ce. Orice articol într-un ziar, un clip video, un raport de ştiri de ultimă oră, chiar şi un anunţ, totul este acceptat şi publicat numai cu condiţia ca ne duce la corectare.

Există un loc pentru tot, dar sa ne concentram pe modul în care il folosim: Ce  dorim sa realizam cu el, ce transformari sunt într-o persoană? În loc sa mestecam toate evenimentele negative şi sa strigam, „Uită-te la ceea ce se întâmplă în şcolile noastre, cu poliţia, în mahalale,” ar trebui să-l utilizam pentru corectarea şi analiza motivului pentru care s-a intamplat, cum să-i rezistam, ce se poate face astfel încât mâine sa nu se intample din nou.

Mass-media trebuie să organizeze societatea umană, deoarece acestea sunt numite „mijloace de comunicare” şi salvarea noastră constă în legătura dintre noi. Ei trebuie să ne mobilizeze pe toti pentru a ne unifica şi, împreună, sa stingem aceste incendii, sa vindecam toate aceste răni care se deschid aici şi acolo, în societatea noastră.

Mass-media trebuie să construiască societatea, mai degrabă decât sa pescuiasca niste accidente micute si sa le umfle proporţiile în scopul de a le vinde la o rată mai mare. Avem nevoie de o abordare complet diferită şi de gazduire mass-media. Mass-media ar trebui să fie în mâinile oamenilor înţelepţi care inteleg scopul creatiei şi ştiu spre ce trebuie să se indreapte omenirea.

Acestia trebuie să fie ghizi mari pentru a folosi tot ceea ce există în lume. La urma urmei, putem publica informaţii despre tot (nimic nu trebuie să fie ascuns), dar cheia este cum să le explicam cu referire la scopul spiritual: Unde este sursa şi spre ce conduce, cum să nu repetam aceleaşi greşeli, cum un eveniment care a avut loc într-o regiune are impact asupra lumii întregi, de ce a avut loc, de ce acolo şi nu aici, şi aşa mai departe.

Aceasta trebuie să fie însoţita de o explicaţie şi nu doar de o exagerare a unui anumit accident;  dimpotrivă, aceasta trebuie să fie un apel pentru simpatie, conectare şi conştientizarea faptului că lumea este globală şi suntem total interconectati.

Am vorbit despre acest lucru în Arosa, Elveţia, acum cinci ani. Mass-media va continua sa raporteze aceleaşi ştiri ca si astazi; Singura diferenţă constă în modul în care informaţiile vor fi prezentate, cum vor fi abordate, divulgate şi servite. Pe asta ar trebui sa ne concentram!

Este un lucru foarte delicat. Ar putea fi doar câteva randuri, dar ele vor fi prezentate dintr-un unghi care sa indrepte o persoană în direcţia cea bună.
Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 2/24/2011, „Introducere la cartea, Panim Meirot uMasbirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: