Un centru pentru corectarea lumii

Întrebare: Toate problemele lumii sunt create ca urmare a separării în rândul poporului Israel. Grupul Bnei Baruch este centrul corectării lumii. Ce lipsă are grupul central pentru a se conecta în Israel?

Răspuns: Nu cred că problema este doar în grupul nostru. El nu poate să fie conectat și unit la restul grupurilor dacă nu participă și nu începe să se integreze acolo. Deci, nu este numai Israel, ci grupul mondial comun. Atunci când spunem că în Israel există o atmosferă unică, dorim să spunem că aici, în această țară, există în primul rând o obligație de a aduce oamenii la metoda înțelepciunii conexiunii. Și prin asta, grupul central, a cărei misiune este de a servi poporul Israel, este unit.

Dar, în jurul lui, există alte grupuri care trebuie să ni se alăture pentru a ne ajuta și a ne împinge.

Avem nevoie să primim energie de la celălalt. Dar întâi și înainte de toate, avem nevoie de susținerea celorlalte grupuri pentru a disemina înțelepciunea în rândul poporului Israel. Și restul grupurilor trebuie să facă asta în propriile lor regiuni.

Deci, lucrul principal este unitatea în rândul poporului Israel. Dacă realizăm ideea de unitate aici, asta se va răspândi în lumea întreagă. Asta pentru că, rețeaua internă de conexiuni între toate persoanele din lume derivă de aici: egoistul vine din Babilon și altruistul vine din Israel. Această legătură nu există acum. Misiunea noastră este de a o crea.

Din Lecția zilnică de Cabala, 24.04.2014, Întrebări și răspunsuri cu Dr. Laitman

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed