Un curs pentru dezvoltarea sufletului

Intrebare: In aceasta seara o lecţie introductivă cu privire la înţelepciunea Cabalei va avea loc în mai multe oraşe din Israel. Este o rampă de lansare pentru un nou semestru, care va incepe in centrele noastre de învăţare în două săptămâni.

Răspuns: Aceasta este baza pentru tot. Nu cu mult timp în urmă, m-au întrebat dacă avem nevoie sa continuam învăţarea înţelepciunii Cabalei sau este suficient sa studiem numai articole, cum ar fi „Garantarea reciprocă”, „Pacea în lume”, şi altele. M-au întrebat dacă nu ar merita să încheie cu studiul TES (Studiul celor zece Sefirot) sau Cartea Zohar.

Mai întâi de toate, pentru mine toate acestea sunt într-adevăr la fel. Înţelepciunea Cabalei are patru limbi prin care cabalistii ne spun cum putem corecta materia noastra: dorinta.

Este imposibil sa ne descurcam fără aceste surse. Fără ele, nu putem  atrage Lumina Inconjuratoare, Lumina care reformeaza. Ne dezvoltam mintea şi senzaţiile în special prin intermediul acestora. Sufletul se dezvoltă prin studiul înţelepciunii Cabalei, şi nu prin legătura cu oamenii obisnuiti. Noi luam de la ei nevoia de a dezvolta sufletul, atunci când încercam să-i ajutam, iar apoi, mai târziu, în timpul lecţiei, ridicam aceasta nevoie catre Lumină, iar apoi această nevoie ne dezvoltă.

Trebuie să existam între aceşti doi factori: pe de o parte, sa venim mai aproape de cei inferiori pentru a primi de la ei dorinţele şi să învaţam ce materiale este necesar să se disemineze în rândul lor, iar pe de altă parte, să ne apropiem de cel superior, prin studiul Cartii Zohar, Studiul celor zece Sefirot şi al articolelor.

Dacă o persoană isi simte punctul din inima şi vrea să ajungă la scopul creaţiei, şi nu doar la o viata buna in aceasta lume, ea trebuie să studieze înţelepciunea Cabalei într-un mod sistematic. Nu ştiu cum este posibil să se corecteze sufletul fără fundaţiile ascunse în procesul de studiu, fără sa se lucreze cu surse autentice. Sa auzi, aici şi acolo, cursuri şi lecţii nu este deloc precum un curs sistematic la centrul de învăţare.

Recomand tuturor sa ia acest curs, chiar dacă o persoană a auzit deja lecţiile noastre. Numai în acest fel este posibil să înveţe ordinea muncii, să simtă limba, sa înţeleaga termenii şi definiţiile, şi, cel mai important, sa obtina o abordare corectă, pe care nu o va primi prin intermediul lecţiei zilnice. Un curs introductiv este o necesitate.

În afară de aceasta, pregăteşte persoana într-un mod special pentru legătura socială cu grupul. La urma urmei, noi nu vorbim numai despre studii, ci şi despre munca internă. Nu este întâmplător faptul că majoritatea studenţilor din centrul de învăţare nu doresc să plece şi continua să studieze.

Din partea a 5-a a Lecţiei zilnice de Cabala 10/10/2011, „Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: