Un Cyber-atac asupra Israelului

Întrebare: S-a raportat că organizațiile pro-islamice și pro-palestiniene planifica un cyber-atac masiv asupra Israelului. Ele planifica sa intre in casutele de e-mail ale utilizatorilor de Internet, sa atace Facebook-ul, și așa mai departe.

Răspuns: Le cer să imi atace site-urile si sa fure de la mine tot ceea ce este scris pe site-urile noastre și ceea ce diseminam. Dar, serios vorbind, toate războaiele de astăzi sunt în spațiul virtual. Nu înțeleg, in primul rand, impotriva a ce aceste organizații se înarmează.

Întrebare: Ce-ar fi daca ne-am putea răspândi informațiile în acest fel?

Răspuns: Ideea este că există o persoană căreia i se va trimite informația, care, fiind prinsa de ego-ul său, va spune: „Nu vreau.”

Ce rost are să-i dăm ei informații cu privire la necesitatea de a se uni? Nu vei fi capabil să-i dai nimic dacă nu-i este data o mama de bătaie și forțata de sus să deschidă gura, dar toate acestea sunt încă înaintea noastră. Este, probabil, imposibil să facem asta fara lovituri.

Pesach (Paștele) este în fața noastră acum. Paștele ne spune despre o persoană care începe să inainteze spre libertate și continuă să evolueze numai după ce a fost supusa unor suferințe cumplite și simte că trebuie să ajungă la adevăr. Prin urmare, a fi în Egipt este esențial.

O persoană trebuie să treaca prin toate cele zece plăgi ale Egiptului și să ajungă la starea în care trebuie să iasa din ele și sa atinga scopul correct, care, de fapt, este determinat în timpul in care se afla in exil în Egipt. Egiptul simbolizează ego-ul nostru și modul în care suferim din cauza lui, iar cele zece plăgi ale Egiptului sunt zece lovituri serioase ale ego-ului, ceea ce înseamnă ale dorințelor noastre pentru o viață burgheza confortabilă, dominație, glorie, cunoaștere, plăceri, și așa mai departe.

Exilul în Egipt, suferința îngrozitoare, ne ajută să ne rupem de acest tip de viață, și apoi vom începe să simtim că sunt lipsite de valoare, lipsite de sens, fără speranță și inutile. Nici drogurile, nici bogăția, nimic nu ne poate ajuta! De asemenea, este imposibil să murim, și tot ceea ce ne-a rămas este această existență ucigatoare, care este mult mai rea decât moartea.

Apoi, o persoană decide că este gata să facă orice, în scopul de a găsi adevărul. De fapt, din această stare, tânjește după adevăr, așa că exodul din Egipt este exodul din exilul spiritual.

Întrebare: Poate o persoană să audă mesajul cabaliștilor și sa evite astfel de stări extreme? Daca nu, atunci de ce diseminam aceste informații?

Răspuns: Noi diseminam aceste informații, astfel încât oamenii să fie în măsură să-si reducă suferința corporală, care poate deveni foarte mare înainte de a dori să scape de ea, astfel încât să poată determina cât mai repede posibil ca egoismul este rău și că ar trebui scape de el, dar numai catre scopul corect.

Din emisiunea KabTV „Noutăți cu Michael Laitman” 7/04/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: