Un dispozitiv numit suflet

Întrebare: Care este diferența între obținere și învățătură în profunzime?

Răspuns: Orice studiu este îndeplinit cu ajutorul rațiunii. Omul poate studia ce vrea el dar, fără obținere, fiindcă în Cabala cunoașterea este bazată pe conjugarea proprietăților.

Nu putem percepe Lumea Spirituală fiindcă nu avem calități/proprietăți adecvate la ea. De exemplu: în jurul nostru există unde radio pe care nu le vedem și nu le simțim, dar creăm instrumente care ne permit să le simțim.

La fel, trebuie să ne construim un dispozitiv care va simți Lumea Spirituală. Acesta este numit „suflet” și el trebuie să aibă calitățile Lumii Superioare, dăruirea și conexiunea reciprocă, calități absolut opuse lumii noastre.

Le putem găsi într-un grup, în strânsă adeziune cu ceea ce ne învață Înțelepciunea Cabala. Pe măsură ce acumulezi materialul senzorial și rațional, vei începe să simți cum acesta se formează treptat în tine. Vei afla tot mai multe despre tot felul de modele de elemente spirituale, compușii lor diferiți, clasele lor, nivelurile și așa mai departe.

Cu alte cuvinte, atunci când studiați Știința Cabala – fizica Lumii Superioare – se formează treptat în voi anumite sentimente, proprietăți și senzații. Veți construi modele în interiorul vostru: „Aceasta este Bina, aceasta este Malhut, acesta este Zeir Anpin, asta este deasupra la Parsa, asta este sub Parsa” și așa mai departe. Aceasta este modelarea treptată a sufletului vostru.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 23/12/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed