Un dolar sau o mie?

Comentariu: Profesorul tău Rabash a dat următorul exemplu despre credința mai presus de un ratiune: Un prieten a împrumutat 1.000 de dolari de la tine și apoi a returnat un plic cu un singur dolar. Când vezi acest lucru, trebuie să completezi cu credință că întreaga suma este acolo.

Răspunsul meu: Dacă deschizi plicul și vezi că ti-a dat un singur dolar, atunci aceasta este credința în rațiune.

Dacă verifici și găsesti un dolar acolo, dar il consideri ca fiind 1.000 de dolari, aceasta este credința mai presus de ratiune.

Dacă nu verifici deloc, având încredere în cuvântul său că întreaga sumă este acolo, atunci credința este sub ratiune.

Omului i se spune ceva, își trăiește viața crezând, se roagă, face ceea ce a fost învățat. Aceasta se numește „executarea poruncilor din obicei”.

Întrebare: Pot fi numiți atei cei cu credință în rațiune?

Răspuns: Da. Pentru ei, întreaga lume se bazează pe cunoaștere. Nu iau nimic în credință.

Întrebare: Deci, Cabala este distinctă pentru că poți cerceta și verifica totul. Dar mai întâi, trebuie să o accepți ca pe o axiomă?

Răspuns: Da, verifici pentru a te ridica mai presus, în ciuda cunoștințelor tale. Astfel, esti conectat la nivelul următor, superior.

Întrebare: Cunoașterea este necesară în Cabala? Pe vremuri, înainte de a studia Cabala, oamenii trebuiau să studieze cele șapte științe.

Răspuns: Acest lucru era necesar înainte, deoarece straturile sufletului din secolele trecute, generațiile trecute, trebuiau să fie corectate în acest fel. În vremurile noastre, acest lucru nu mai este necesar.

Comentariu: Vedem cât de mult a scris Baal HaSulam despre studierea filozofiei și psihologiei sale.

Răspunsul meu: Desigur, deoarece întreaga creație, care este dorința de a primi plăcere, a trebuit să se realizeze complet. Pentru a face acest lucru, a fost necesar să te raportezi în diverse moduri la dorința ta – problema creației. A existat chiar și o perioadă în care, pentru a te ridica deasupra materiei, a trebuit să te chinui: sa dormi pe pământ, sa mănânci cea mai simplă mâncare, sa te îmbraci în haine vechi etc.

În general, cabaliștii au trecut prin diferite perioade în căile de înțelegere a lumii superioare, corectarea dorințelor.

Din emisiunea KabTV „Fundațiile Cabalei” din 4/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: