Un echilibru rezonabil

Întrebare: Corectarea spirituală este testată prin sărăcie sau bogăţie?

Răspuns: Nu este niciun test! Omul trebuie să îşi trăiască viaţa într-un mod echilibrat şi să folosească totul pentru el într-un mod rezonabil, aş spune chiar la nivel minimal, pentru ca totul să fie simplu. Restul este investit în dezvoltarea spirituală. În acest fel, omul profită în această lume fără să îşi piardă energia sa sau altceva superflu şi în acelaşi timp câştigă lumea spirituală.

Întrebare: Să presupunem că cineva vrea să se implice în dezvoltarea spirituală, în înţelepciunea Cabala, dar nu are mijloace, este constant angajat în a câştiga bani. Cum ar trebui să se raporteze la o astfel de situaţie?
Răspuns: Nu se poate ca cineva să fie nevoit să muncească tot timpul pentru a face bani, dacă vorbim de nevoile sale normale, minime şi rezonabile. Presupunând că a început să studieze Cabala, va vedea cum deodată va putea să îşi echilibreze studiile cu venitul pe care îl are.

Întrebare: Există oameni care vor să se implice numai în spiritualitate, pentru că lumea fizică pur şi simplu îi dezgustă. Nu au nicio motivaţie să muncească, să câştige bani, să facă sport sau să îndeplinească îndatoririle casnice.

Răspuns: Asta este natural! Eu îi sfătuiesc să nu neglijeze munca. Rabaş a insistat că omul să muncească şi să câştige. Chiar dacă nu are nevoie de bani, ar trebui totuşi să muncească un anumit număr de ore zilnic.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 03.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: