Un erou este cel care se cucerește pe sine

507.03Întrebare: Profesorul tău Rabash a scris că un erou între eroi este cineva care își transformă duşmanul în iubit, că un erou este cel care își depășește înclinația rea.

Privind alți oameni prin prisma mea egoistă, îi văd ca fiind josnici și mici, iar pe mine ca sublim. Dar dacă fac un efort, să-i văd înalţi în ochii mei, atunci voi deveni un erou. A fi erou înseamnă să îți depășești natura egoistă înnăscută?

Răspuns: Da. Un erou este cel care se cucerește pe sine. În principiu, nu avem nevoie de nimic altceva în afară de asta. Dacă ne depășim natura egoistă, atunci în această măsură vom intra pur și simplu în starea binelui general.

Faptul este că natura ne-a creat ca oameni egoişti, care judecă totul în măsura coruperii noastre. Văd întotdeauna calități negative la alții. Prin urmare, trebuie să înțeleg cumva că toate aceste calități se află în mine. Aceasta este realizarea răului.

Întrebare: Dar dacă nu ar exista alți oameni, nu aș vedea niciodată aceste calități negative în mine?

Răspuns: Da, la fel ca orice animal.

Întrebare: Adică trăiesc din ciclu în ciclu de viață, văd atribute negative la toată lumea și mă plâng de toată lumea. Și apoi, într-o anumită etapă, încep brusc să înțeleg că totul este în mine?

Răspuns: Dar o astfel de înțelegere nu este ușor de atins. Cabaliștii au dezvăluit acest lucru și ne-au scris despre asta.

Pe măsură ce le citim cărțile, începem să înțelegem că ei spun adevărul, dar noi nu-l vedem. Au dezvăluit totul în simțurile lor și l-au descris în scrierile lor, dar noi încă nu-l simțim. Prin urmare, din ceea ce citim, trebuie să trecem treptat la conștientizarea faptului că totul din natură este cu adevărat creat în acest fel și îl percepem în acest fel.

Mai întâi dobândim cunoaștere și apoi înțelegere și realizare senzorială.

Întrebare: Cum se întâmplă acest lucru? Ce înseamnă asta în mine?

Răspuns: Tot ce se întâmplă în lume se întâmplă în percepția noastră. Și nu putem spune nimic despre ceea ce este în afara acesteia. Lumea este descrisă în noi.

Întrebare: Vă puteți imagina cât de mult rău se întâmplă în lume în fiecare secundă? Un cabalist simte că totul se datorează lui?

Răspuns: Nu numai asta. Dacă sapi mai adânc, toate acestea sunt eu.

Nu pot vedea nimic în afară de „eu”, dorința mea. Tot ce se întâmplă în ea este lumea pe care o înțeleg.

Din emisiunea de pe  KabTV „Stări spirituale” 13.05.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed