Un erou printre eroi

Întrebare: Dacă văd ceva negativ la un prieten, este de preferat să nu acord atenție, să mă concentrez doar pe pozitiv, pentru ca să fie considerată o ascensiune spirituală?

Răspuns: Rabash explică în articolele sale că nu trebuie să acordăm atenție caracteristicilor negative la o persoană, la fel cum o mamă nu acordă atenție caracteristicilor negative ale copilului său, deoarece pentru ea, el este ideal. Privesc acest copil și nu găsesc nimic special la el, dar pentru ea, totul în el este bun, plăcut și frumos. Este fundamentul viziunii noastre asupra lumii. Astfel ar trebui să vedeți prietenii voștri.

Prin ridicarea deasupra ego-ului, există condiții pe care trebuie să le realizăm pentru a schimba caracteristicile negative în pozitive. Urmare acestei acțiuni, putem distinge două tipuri:  un ”erou” și un ”erou printre eroi”, care este următorul nivel atunci când schimbați dușmanul nu într-o persoană neutră, ci într-un prieten, într-o ființă dragă. Este cel mai înalt nivel.

Cu alte cuvinte, atunci când ne ridicăm deasupra ego-ului, suntem numiți eroi, și atunci când schimbăm ego-ul în dăruire și în iubire, devenim eroi printre eroi și aici nu trebuie să fim isteți.

Lumina face totul. Dacă încercăm să realizăm acțiunile cele mai simple de conexiune și unitate dintre noi, atunci tot restul va fi Lumină.

Din congresul de la Soci, ”a doua zi”, Lecția 4, 14.07.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: