Un evreu este o stare a sufletului

291Întrebare: Traducerea Torei în greacă de către șaptezeci de înțelepți a adus ceva lumii? La urma urmei, mulți erau împotrivă.

Răspuns: A fost imposibil de evitat, pentru că mulți evrei, în primul rând, au încetat să mai vorbească ebraică. În al doilea rând, declinul treptat în nivel al oamenilor și-a jucat, de asemenea, rolul.

Desigur, nu a fost nimic pozitiv în asta. Dar, pentru a extinde granițele religiei reale, adică a adevăratei conexiuni cu Creatorul, a fost necesar să o aprofundăm și să o extindem la toate popoarele lumii și nu să rămânem la fel ca religia evreiască de astăzi, care este o ideologie foarte îngustă, închisă, ce nu se lasă abordată. Nu poate exista așa mult timp. Dacă nu ar fi fost procesul accelerat de corectare a sufletului uman, am fi văzut tot iudaismul dispărând literalmente în termen de unul-două secole. La urma urmei, toți evreii occidentali sunt practic absorbiți în națiunile în care trăiesc. Printre evreii americani, francezi și ruși, există un număr foarte mare de căsătorii mixte.

Deci, nu este deloc necesar să lucrăm pentru puritatea sângelui aici. De aceea, Creatorul ne forțează involuntar să acceptăm ca evreu o persoană cu un spirit corectat care aspiră la atingerea spirituală a lumii și nu pe cineva care îndeplinește unele acțiuni pământești și crede că acesta este întregul iudaism.

Un evreu este o stare a sufletului. Dacă dorințele unei persoane sunt îndreptate spre dăruire și iubire pentru ceilalți și prin acestea către Creator, către revelația Creatorului, iar acesta este cel mai important obiectiv pentru el, o astfel de persoană este numită Yehudi din cuvântul „Yehud” – unitate , apropiere de Creator.

KabTV „Stări spirituale” 21.01.21

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed