Un evreu nu este o naționalitate, ci o misiune

Întrebare: Arabii se ceartă nu doar cu Israel, ci și între ei. Războaiele civile au loc în numeroase țări arabe unde îşi distrug fără milă proprii lor frați, cu toate tipurile de arme, chiar chimice. Devine clar că incorecta conexiune între oameni este gata să distrugă lumea.

Răspuns: În plus, industria și comerțul sunt legate într-un mod atăt de negativ, încât distrugem pământul, epuizând resursele naturale. Ne ucidem reciproc prin egoismul nostru, care ne separă și ne obligă să luptăm.

Ceea ce distruge viețile noastre astăzi, în secolul 21, este conexiunea incorectă între oameni. Dacă cineva poate arăta un exemplu de conexiune corectă între oameni, va deveni un factor pozitiv care afectează lumea, o forță corectă, și este scopul statului Israel. Nimeni altcineva nu poate aduce lumea la pace, cu excepția Israel.

Lumea este într-o criză mondială care a cuprins pe fiecare. Această criză va crește, se va dezvolta și adânci, absorbându-ne în ea. Ca și cum se deschide pământul sub picioarele noastre, unde cădem unul câte unul.

Nu resimțim încă această criză într-o asemenea măsură, dar înțelegem deja că nu avem nici o influență pentru a o corecta, și nu suntem în măsură să o controlăm. Omenirea este neputincioasă în fața acestei crize și nu poate să-i facă față. Este criza familiei, a relației unei persoane cu lumea, cu vecinul, copii săi și natura.

Este vorba despre o criză a naturii însăși, a climei. Ne pierdem speranța în viață, forma existenței noastre, scopul său. Oamenii sunt cuprinși de o astfel de disperare, încât nu înțeleg pentru ce trăiesc. Și aici, există o opinie, formată puțin câte puțin în lume, că întreaga problemă este în evrei, și mai ales în Israel…

Această ură față de evrei, obișnuitul antisemitism și nou-născutul ”anti-Israelism”, nu se va opri, ci va crește. Prin urmare, noi trebuie să le examinăm și să vedem cât sunt de ”adevărate”.

Dacă ne referim la surse cu această întrebare, adică înțelepciunea Cabala care este adevărata Tora, baza națiunii Israel, creația și structura de mii de ani, vom vedea că plângerile sunt corecte. Cabala explică de ce națiunile lumii detestă Israel. La urma urmei, ar trebui să fie lumină pentru națiuni, ar trebui să strălucească pentru toate cele șapte miliarde de persoane. Este datoria sa, pentru care ea există pe acest pământ. Nu există naționalitate ca ”Evreu”! Există francezi, spanioli, ruși, britanici, dar poporul Israel nu este un popor obișnuit.

Oricine dorește să se convertească la iudaism și să se alăture poporului Israel, devine un Evreu. El susține unitatea (Ehud) și este numit, deci, un Evreu (Yehudi).

Din kab.tv, ”O nouă viață”, 17.07.2014

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: