Un ghid spre Creator

Întrebare: Există o intenţie specifică pentru fiecare cuvânt în timpul citirii textelor cabalistice, în afară de aspiraţia comună?

Răspuns: Când veţi obţine realizarea spirituală, veţi avea o atitudine comună faţă de text, cât şi o atitudine particulară faţă de fiecare cuvânt.

De fapt, veţi simţi ce reprezintă fiecare cuvânt. Veţi trăi. Veţi merge cu autorul, veţi efectua aceleaşi acţiuni şi veţi vedea că acţiunile voastre se dovedesc aşa cum spune autorul. O carte cabalistică este o carte de instrucţiuni!  Urmaţi întocmai instrucţiunile precizate şi verificaţi rezultatele descrise asupra voastră şi, în acest mod, avansaţi, corectând sufletul vostru.

Şi, primiţi o enormă plăcere la fiecare acţiune, deoarece voi descoperiţi Creatorul! În fiecare acţiune, dezvăluiţi anumite aspecte ale atitudinii Sale, unele din proprietăţile Sale. La urma urmei, efectuaţi acţiuni pentru a deveni ca El, conform modului în care El a creat, în voi, dorinţa de a primi plăcere.

Şi, de aceea este scris: “Prin acţiunile Tale, noi Te vom cunoaşte”. Fiecare din acţiunile voastre este o enormă plăcere!

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala, 06.12.2010, “Introducere în Studiul celor zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: