Un grup de zece – Dizolvându-mă în ceilalți

939.02Întrebare: Revelarea vasului spiritual depinde de cererea tuturor celor din grupul de zece, sau cer doar unitatea noastră și mă descopăr în vas?

Răspuns: Fie cer eu, fie toată lumea cere, fie fiecare cere individual și toate acestea se reunesc. Principalul lucru este că cer prin toată lumea și pentru toată lumea.

Desigur, mă afectează ceea ce fac ceilalți. Vreau să vină și de la ceilalți. În general, este suficient să cer pentru toată lumea. Aceasta este rugăciunea multora și aceasta este condiția prealabilă pentru rugă.

Nimic nu va ajuta fără rugăciunea multora. Poți să te dai cu capul de perete, să țipi și să plângi zile întregi și nu vei primi un răspuns. Din păcate, așa își petrec viața milioane de oameni din întreaga lume. Astăzi mai există puțini astfel de oameni, dar în vechime erau foarte mulți.

De ce nu le răspunde Creatorul? Acest lucru se datorează faptului că ei nu-I cer Lui corect. El nu îi poate auzi. El este pretutindeni, dar prin „pretutindeni” ne referim la un grup de zece organizat, ceea ce înseamnă un Partzuf. Înțelepciunea Cabala ne vorbeşte despre acest lucru. Acesta este motivul pentru care mulți oameni neagă existența Creatorului în lumea noastră și într-adevăr așa este, pentru că El nu există așa cum ni-L imaginăm noi pe El.

Creatorul este umplerea comună, animând în noi puterea interioară a naturii, constând în dorință.

Creatorul este forța internă a naturii care ne umple și ne susține, care constă din dorință. Creatorul împlineşte această dorință, dar putem apela la El doar dintr-o dorință completă de a ne asemăna cu El. Asemănarea elementară cu El este un grup de zece. El ne-a creat prin cele patru faze ale luminii directe, deci acesta este singurul mod în care putem apela la El, nu există altă cale.

Întrebare: Când ajungem la o convenție, cu fiecare lecție avem un nou grup de zece. Ce ar trebui să facem în această situație, pentru a nu ne atașa de grupul de zece fizic?

Răspuns: Este posibil să nu fiți atașaţi de grupul de zece, dar ar trebui să cereţi de la Creator doar prin dizolvarea concretă în ceilalți. Un grup de zece se referă de fapt la dizolvarea de sine în ceilalți.

Din emisiunea de pe KabTV “Fundamentele Cabalei” din 06.02.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed