Un început slab

Întrebare: Sunt în cădere încă de la Convenţia care s-a terminat. Îmi este frică că mi-am pierdut dorinţa pentru dăruire. Lucrez în grup, dar nu simt ajutorul lui şi chiar mă deranjează. Mă gândesc să îl părăsesc pentru a revela dorinţa din nou. Este bine?

Răspuns: Ce dorinţă vei revela dacă pleci? Dorinţa de a merge la bar sau la un meci de fotbal? Primim nevoia de spiritualitate numai de la mediul înconjurător. Părăsindu-l, vei merge exact în direcţia opusă.

Este scris despre revelaţia egoismului: Păcătoşii vor eşua unde cei drepţi merg. Asta este dilema ta: să devi drept sau păcătos.

Ascunderea care a venit după Convenţie a revelat în tine o dorinţă egoistă nouă, puternică, hărăzită ţie pentru a munci asupra ei şi a o corecta. Totuşi, tu vrei să fugi de această muncă, în loc să faci un nou început chiar din locul din care trebuie.

Avansăm întotdeauna din opus – revelaţia unei parţi noi, corupte a dorinţei pentru plăcere. În acest loc tu trebuie să discerni conexiunea cu scopul. În realitate, această parte coruptă nu mă separă deloc de scop, ci din contra, îmi oferă oportunitatea de a avansa prin antrenarea ei către corecţie.

Totuşi, în acest proces eu experimentez senazaţii rele, întuneric şi lipsă de ajutor. Greutatea şi indiferenţa mă copleşesc şi toate discursurile pasionale îşi pierd savoarea. Deci, ce ar trebui să fac? Cum pot sa mă abţin să nu fug?

Aici trebuie să vină în ajutor obiceiurile, obligaţiile şi ordinea stabilită. Eforturile mele se acumulează, ban după ban, până obţin o sumă mare. Nu contează ce se întâmplă, nu poţi părăsi calea.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 11/21/10, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed