Un joc fara sfarsit

Intrebare: in timpul procesului de dezvoltare, o persoana trebuie sa invete diverse modele de comportament. Care sunt aceste modele de comportament?

Raspuns: Aceste elemente de comportament sunt legi ale comutarii,  ceva similar tablei inmultirii. In primul rand este disponibilitatea individuala de a introduce si pe altii, de a simti pe altul ca pe partenerul tau in acelasi proces de reglaj.

Cand intalnim oameni in lumea noastra egoista, intram untr-un anumit contact cu ei. De exemplu, zambim cu scopul de a stabili un prim contact pur visual si mai tarziu unul emotional. La fel se intampla si aici.

Cand vorbesc despre grup si societati, ma refer la o multitudine de grupuri, care ajung familiare unele cu altele, se conecteaza si lucreaza  impreuna, atat prin contopire ori amestecare unele cu altele, pana la punctul de a creea enorme conventii si festivaluri, unde diferite grupuri cu pregatire identica  vin impreuna si executa anumite actiuni unii cu altii.

Cu alte cuvinte, aici intotdeauna avem de-a face cu mii de oameni intr-un spatiu dat, limitat, care trebuie sa interactioneze unii cu altii. In acelasi timp, ii putem implica in anumite stari si jocuri  cu scopul de a  intampina impreuna o vareietate de vprobleme si procese. Mai mult, aceste probleme sim procese trebuie sa fie naturale nu artificiale. De exemplu, curentul electric dispare brusc, sau apare un anumit pericol, ori altceva prin jur, apare o anumita oportunitate, in sensul ca cineva gaseste o comoara undeva. Cum interactionam in aceasta situatie?

Noi creem diferite conditii de joc si stimulare pentru ei si incercam sa-i scoatem din obiceiurile altruiste cu care sunt obisnuiti si sa-i facem inca o data sa fie dependenti unii de altii in mod cat mai egoist  posibil. In acelasi timp, noi observam cum depasesc ei acele stari, apoi uita de ele si inca o data  incearca sa se stimuleze singuri, pentru a-si aminti si a se inalta peste egoismul lor in incercarea de a gasi noi forte in ei in situatii absolut neasteptate.

Sunt multe oportunitati pentru oameni aici. Eu cred ca cel mai important lucru este sa se lucreze prin aceste situatii, pt ca la fel ca un copil, cand o persoana se joaca in final se coreecteaza pe el insusi, natura sa. Noi credem ca e doar un joc, dar in realitate este un enorm tel universal de a corecta egoismul uman, pe langa / in afara de care nu exista nimic altceva .  Orice altceva este amalgam de natura instinctuala.

Din ” O discutie despre Cresterea Integrala”, #16, 27.02.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed