Un joc jucat dupa regulile conectarii si ale colaborarii

Intrebare: Bazandu-ne pe principiul jocurilor, ce ai sfatui omenirea sa faca, pentru a imbunatati sistemele de interconectare care ne contin pe noi toti?

Raspuns: Din cauza crizei, in prezent, toata lumea trebuie sa participe la jocul in care dam unii altora. Poti sa-l numesti jocul in care ne tratam unii pe altii cum se cuvine, conform regulii “ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”.

Iata unul din stadiile de dezvoltare: tineti seama si de alte persoane, deoarece suntem toti in aceeasi barca; uniti-va cu ceilalti prin relatii binevoitoare, ca cele dintre vecini. Eu nu te ranesc pe tine, tu nu ma ranesti pe mine; eu nu te mint pe tine, tu nu furi de la mine. Traim in acest fel, ca niste buni vecini. Nimeni nu datoreaza nimic nimanui – doar pastram reciprocitatea, conectarea si colaborarea. Asta inseamna prietenie binevoitoare, stadiul intai.

Apoi, va aparea o ocazie de a dezvolta aceasta stare si de a o explica la o scara mai mare. Atunci cand oamenii vor atinge acest stadiu, ei se vor obisnui cu gandul ca solutia la criza este conectarea dintre oameni. Daca o persoana stie ca poate sa primeasca tot ce-i este necesar in materie de bani, odihna, sanatate si siguranta, printr-o conexiune comuna, atunci va dori sa se uneasca. La urma urmei, daca doreste sa traiasca si nu vrea ca familia sa sa duca lipsa de ceva, atunci va fi dispus sa se uneasca.

Stadiul urmator va veni atunci cand oamenii vor vedea toate rezultatele pozitive ale conectarii dintre ei si vor incepe sa o pretuiasca. Atunci, se va dezvolta nevoia de a le arata oamenilor ca aceasta conexiune nu asigura doar o viata trupeasca pozitiva. Oamenii vor incepe sa simta ca e vorba despre ceva mai maret decat atat – si vor descoperi stadiul urmator, caci fiecare pas nou se dezvolta din cel precedent.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed