Un „judecător” este o calitate umană

630.2Să nu blestemi un judecător și să nu blestemi un prinț dintre poporul tău (Tora).

Întrebare: De unde respectul pentru judecători? Până la urmă, o persoană obișnuită nu poate ști la nivelul la care se află judecătorul sau cât de mult s-a distanțat de  ego.

Răspuns: Problema este că un judecător nu este o persoană, ci o anumită calitate interioară care permite cuiva să se judece pe sine. Începuturile acestei calități sunt în interiorul fiecărei persoane și fiecare ar trebui să o dezvolte în sine. Fără ea nu are rost să mă gândesc măcar la ridicarea la gradul spiritual.

Este de asemenea spus: Să-ți așezi judecători și ofițeri în toate cetățile tale pe care ți le dă Domnul, Dumnezeul tău… (Tora).

Asta înseamnă că dacă vreau să ies din Egipt, adică din închisoarea ego-ului meu, trebuie să trec Marea Roșie (Yam Suf – Marea Finală) care separă dorințele egoiste de cele altruiste și să încep să dezvolt în mine dorințe altruiste. .

Cu toate acestea, trebuie să le dezvolt în conformitate cu instrucțiunile, calculele și calitățile pe care le găsesc în mine în comparație cu calitățile mele egoiste anterioare și să mă ridic deasupra ego-ului și astfel să mă judec în mod constant despre cum să mă ridic din nou și din nou. Toate stările prin care trec sunt „perioada judecătorilor”.

Întrebare: Care sunt orașele în care se așează judecători și oamenii legii?

Răspuns: Poți intra în lumea superioară, calitatea dăruirii, conexiunii și iubirii, numai dacă îndeplinești condiția de a nu fi controlat de forțele ego-ului, ci de forțele iubirii și dăruirii pe care le primești din calitățile egoiste corectate. .

Apoi, o lume complet diferită, nouă se deschide înaintea ta. O construiești și o creezi.

KabTV “Stările Spirituale” 1/11/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: