Un lego facut din fragmentele Creatorului

Intrebare: Pe parcursul lectiei noi lucram cu Lumina care ne corecteaza. Dar cu ce lucram in timpul congresului?

Raspuns: La congres aceasta se intampla chiar mai intens ! Noi nu avem alte mijloace sa influentam ce ni se intampla, in afara de Lumina care corecteaza. Este singurul lucru pe care putem sa il trezim.

Noi trezim starile noastre viitoare care nu au fost inca revelate in noi dar care sunt pe cale sa fie descoperite. Acestea sunt stari de daruire exterioara, unde fiecare persoana daruieste in afara  catre aproapele ei. Aceasta este exact calitatea pe care noi dorim sa o revelam – fiecare persoana in interiorul ei si noi toti precum un intreg.

Cand revelam aceasta calitate a daruirii, inseamna ca L-am dezvaluit pe Creator. Precum cabalistii ne spun, aceasta calitate este cea care ne-a dat nastere noua, ne-a format, si ne-a dispersat departe unul de celalalt astfel incat unindu-ne fiecare cu celalalt, o vom revela inca o data.

Intre timp, Creatorul este in exil. Ce inseamna asta? Putem spune de asemenea ca El Insusi  S-a dezintegrat in mici parti si exista in interiorul tuturor acestor parti sparte care sunt departe unele de celelalte. Cu cat mai curand incepi sa le conectezi, incepi sa-L recreezi sau sa-L refaci,  este acea forta comuna a daruirii.

Trebuie sa construim o imagine pentru noi insine care este cat mai aproape de adevar. Altfel traim in fantezii religioase, imaginandu-ne irealul, sau picturi non-materiale.

Trebuie de semenea sa intelegem ca diferenta dintre credinte sau religii si stiinta Cabala este ca sistemele de credinte sau religiile vor ca sa ne imaginam spiritualitatea in dorintele materiale, care  observa totul “ in interior” si de aceea construiesc notiunile raportat la realitatea pamanteasca, cu Creatia fiind dedesubt iar Creatorul situandu-se deasupra, de parca ar fi separate de distanta mai degraba decat de calitati. Ele nu vorbesc despre corectia individului.

Contrar, stiinta Cabala afirma ca totul este in interiorul omului. De aceea, realitatea sau dimensiunea superioara  se descopera in schimbarile si corectiile interioare ale unei persoane. De aceea, cel mai important lucru pentru noi este corectia omului. Corectand calitatile noastre, individul simte ca, Creatorul este revelat in interiorul lui.

Din partea a doua a lectiei zilnice de Kabbalah 3/21/11, Zoharul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed