Un loc pentru revelarea Creatorului

Întrebare: (Tora, “Exodul”, Truma, 25:10): “Ei au făcut o arcă de lemn de salcâm ; de doi coţi şi jumătate lungime…” Cum pot fi astfel de desene atât de precise? Ce este aurul din care a fost făcută coroana din aur în afara templului?

Răspuns: Este vorba despre cele zece Sefirot principale, fiecare cu propriile sale zece Sefirot şi apoi încă zece Sefirot în fiecare şi aşa mai departe. Este modul în care sunt împărţite în anumite atribute şi discernăminte şi conexiunea dintre ele.

Există în natura vegetală şi animală şi om, părţi care participă pentru a fi asemenea Creatorului. Fiecare parte trebuie să fie realizată din principalele sale atribute. Un preot, de exemplu, trebuie să se căsătorească. Anumite tipuri de animale trebuie să fie cuşer, adică trebuie să aibă copite despicate şi să rumege.

De ce arca din lemn de salcâm sau cedru din Liban şi de ce este acoperita cu aur, argint sau cupru ? Pentru că aceste materiale speciale există în natură în forma lor naturală în natură, nu este nevoie să fie făcute în mod artificial.

Sunt utilizate într-o anumită combinaţie, realizând o formă sau alta. Aceasta deoarece nu luaţi un anumit atribut ci, mai degrabă, îl schimbaţi şi îi daţi o anumită formă prin acţiunea voastră. O persoană iritabilă şi lacomă, de exemplu, devine generoasă şi amabilă. Asta înseamnă că trebuie să ne unim toate atributele în mod corect, deoarece fiecare trebuie să fie asociat, într-un anumit fel, cu alte atribute. Astfel, se construieşte locul dezvăluirii Creatorului.

Din kab.tv, “Secretele cărţii eterne”, 29.07.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: