Un loc special numit lumea noastră

232.08Apoi Ein Sof s-a restrâns în punctul Său de mijloc, chiar în mijloc, a restricționat acea lumină și s-a îndreptat spre părțile laterale în jurul acelui punct de mijloc (Baal HaSulam, Studiul celor Zece Sefirot, Vol. 1, Partea 1, Capitolul 1).

Pentru a oferi creației posibilitatea de a exista în starea sa originală, Creatorul a trebuit să creeze un loc. Și El l-a creat.

Ce înseamnă un loc? Aceasta este calitatea în care există creația care a fost creată de El în dorința de a primi, opusă Creatorului, în dorința de a gândi doar la sine și de a se bucura doar de ceea ce simte. Adică un loc este o dorință de a primi, o dorință de a te simți în cel mai bun mod posibil.

Întrebare: Este scris că înainte de asta Creatorul a umplut întreg spațiul. Când El S-a restrâns, a rămas un loc numit dorința de a primi, care nu-l simte pe Creator… corect?

Răspuns: Da, Creatorul S-a restrâns la o anumită zonă în care El nu Își dezvăluie calitățile. Acolo s-a creat un spațiu gol de influența Sa, în care a apărut o calitate opusă Creatorului – dorința de a primi, de a se bucura, de a se gândi numai la sine. Aceasta este creația.

Întrebare: În acest loc, putem spune că nu există o echivalență a calităților Creatorului și ale creației și ca urmare a acestui fapt, lumina dispare; cu alte cuvinte, nu există plăcere din dăruire în acest loc? Acesta este motivul pentru care primim plăcere doar de la primirea de acolo?

Răspuns: Da. Acesta este un loc special numit lumea noastră.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 9/4/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed