Un loc special pe harta omenirii

Întrebare: Noi ştim că „Isra El” este un nume şi nu doar o ştampilă pe o carte de identitate. Dar, este vreo atribuţie specială pentru cei care trăiesc în statul geografic Israel?

Răspuns: În viitor, acest pământ, această ţară, va trebui să devină un simbol de stat ce va fi construit în totalitate pe forţa dăruirii (altruismului), iubirii reciproce, garanţiei mutuale, pe principiile „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi” şi „nu face celorlalţi ceea ce e rău pentru tine”, un stat bazat pe unirea „un om cu un singur suflet”.

Acesta este locul cu condiţiile cele mai favorabile. De aceea, dacă un om este atras de spiritualitate, atunci, într-un fel este atras aici. Este imposibil să formezi statul Israel în Madagascar sau în Uganda. Legea rădăcinii spirituale şi a ramurii acţionează aici, şi, acest lucru trebuie avut în vedere.

De aceea, nu avem altă şansă. Suntem aici şi trebuie să construim un stat al iubirii si al altruismului dând astfel un exemplu întregii lumi. Numai în acest mod putem să ne învingem duşmanii, să ne câştigăm independenţa şi să evităm să apară alte noi victime.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala din 5/9/2011 Despre Naţiunea Israel

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: