Un lucru care depinde de noi

Intrebare: Cum am putea mari forta prin care putem castiga, cand o dorinta egoista mai mare este dezvaluita?

Raspuns: Toate calitatile unei personae, nu conteaza cum i se par lui, de la cea mai buna la cea mai rea, sunt dezvaluite intr-un context al sistemului comun al sufletelor care avanseaza spre unitate conform programului creatiei. De aceea, nu putem atribui nici una din manifestarile personale ale unei persoane in contul sau. Ca si o roata dintata sau o parte integranta a sistemului, trebuie sa dezvaluie o anumita colectie de tendinte, dorinte si stari in interiorul sau.

Nu conteaza ce se intampla in interiorul unei persoane, nu ar trebui sa bagi mana in foc pentru el. De fapt el nu determina ce se intampla cu el acum, pentru ca este determinat de sistemul comun care trece prin diferite stari. Totusi, poti sa nu te mai ingrijorezi despre starea curenta pentru ca nu poti face nimic altceva  in aceasta privinta. Este urzeala miilor de factori externi. In ceea ce priveste starea urmatoare, este de asemenea in zadar sa te gandesti la asta pentru ca nici asta nu depinde de tine, ci este determinat de nevoile sistemului care trebuie sa faca un pas mai departe.

De fapt, singurul lucru la care ar trebui sa ma gandesc este la cum voi face acest pas. Ce anume din acest pas depinde de mine? Contine de asemenea lucruri care nu sunt actulizate de mine ci de forta superioara si care nu sunt illuminate de mine ci de Lumina Superioara. Persoana trece prin analize si atinge un punct in care cu adevarat realizeaza singur. Apoi vede  o actiune clara si precisa, ca  atunci cand apasa un buton.

Asta este misiunea persoanei: In fiecare moment sa faca diferenta intre actiunile care depind de el sis a le faca. Pe masura ce face aceasta analiza, de asemenea vede multe alte lucruri, si ca rezultat, prin apasarea butonului, el activeaza sistemul si incepe  sa il perceapa, sa il accepte, sa devina o parte a lui.

Cu alte cuvinte, persoana incepe sa atinga sistemul ca un intreg. De aceea, el nu este un cobai care gaseste butonul de la cutia cu mancare in labirint. Dimpotriva, facand eforturi in stadii diferite, el atinge conditiile, cauzele si esenta a ceea ce se intampla.

Gasind butonul, el cu siguranta il va apasa. Dar ceea ce conteaza aici este analiza, acesta este adevaratul beneficiu.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 1/12/11, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed