Un membru pasiv nu este prieten

Întrebare: Cum poate să fie, oricare din membrii grupului, ca Moise care a cerut Faraonului să lase să plece poporul Israel, întregul grup, din Egipt?

Răspuns: Toată lumea trebuie să fie ca Moise. Nu este suficient să fii un membru pasiv deoarece, prin asta, faci o gaură în barca generală. Trebuie să faci ce e mai bine, altfel nu eşti un prieten.

Să ne imaginăm că suntem toţi suspendaţi pe o stâncă deasupra unui abis, fiecare ţinându-l pe celălalt şi tu ţii pe toată lumea cu un sfert din puterea ta. Cum poţi fi numit prieten, atunci? Trebuie să dai 100% din forţele tale, în fiecare moment, cât de mult posibil. Chiar dacă nu eşti în măsură să faci asta şi abandonezi de multe ori şi apoi te întorci. Dar, pentru a clarifica lucrurile cât mai repede posibil, trebuie să înţelegi că lucrurile pot fi în acest mod.

Desigur, dorinţa şi realitatea nu sunt mereu compatibile una cu cealaltă. Dar, trebuie să vă verificaţi în ceea ce priveşte starea ideală. Numai atunci puteţi să fiţi numit cu adevărat, un prieten. Conexiunea noastră crează un spaţiu pentru revelarea Creatorului şi numai pentru acest motiv ea este o prioritate. Conectându-ne, noi realizăm condiţiile pentru dezvăluirea Creatorului.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 30.10.2013, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: