Un mod nou de viaţă

Există deja oameni printre noi care îşi folosesc unicitatea în forme de dăruire pentru alţii. Dar ei sunt încă puţini, deoarece suntem încă în mijlocul căii de dezvoltare. Când ajungem la punctul cel mai înalt de dezvoltare, toţi ne vom folosi unicitatea noastră doar într-o formă de dăruire pentru ceilalţi şi nu va exista niciodată vreun caz de folosire de către o persoană a formei de primire pentru sine. Prin aceste cuvinte, găsim ocazia de a examina condiţiile vieţii din ultima generaţie – timpul păcii mondiale, în care întreaga omenire atinge nivelul primei părţi şi oamenii îşi vor folosi unicitatea numai sub forma dăruirii altora şi deloc sub forma primirii pentru sine.

Este bine să copiaţi aici forma de viaţă menţionată mai sus, astfel încât aceasta ne va servi ca o lecţie şi pe post de model pentru a ne aşeza minţile sub inundaţiile valurilor vieţii noastre. Poate că merită şi este posibil şi în generaţia noastră să se experimenteze asemănarea cu această formă de viaţă de mai sus. (Baal HaSulam, „Pacea în lume”)

Trebuie să creăm mici comunităţi care pot demonstra principiile individuale ale viitoarei generaţii. Trebuie să le facem reclamă pentru ca oamenii să vină şi să studieze, să ia cursuri şi să încerce să pună în practică aceste principii, mutându-se cu familiile lor în astfel de comunităţi, măcar pentru câteva luni.

Toate forţele care se manifestă într-un om, Natura şi toată lumea înconjurătoare ne împing să ne ridicăm deasupra egoismului şi să existăm la un nivel absolut diferit – nivelul Creatorului, puterea şi altruismul total al Naturii. Problema este cum să facem asta.

Pentru asta, există în lume un grup special de oameni, numiţi cabalişti care, datorită dezvoltării lor interioare unice, independent de ei, au primit un impuls către un nou stil de viaţă.

Ei studiază cum este organizat sistemul care conduce lumea noastră, cum pot ajunge la el, cum îl pot adapta la noi şi cum să ne schimbăm noi pentru el.

De aceea, masele au pe cineva care să-i înveţe şi să adapteze pentru ei această metodă, deoarece cabaliştii au realizat acest lucru prin propria lor experienţă.

Cei mai mulţi oameni, deşi nu ştiu nimic despre aceasta, nici nu o înţeleg, dar sunt în mod egoist împotriva ei. La urma urmei, vorbim despre o schimbare specială, inversă naturii noastre – o schimbare de la cineva care doreşte să primească şi să se bucure pe cheltuiala altora, la cineva care dă, la cineva care şi-l apropie pe celălalt şi îi pasă mai mult de acesta decât de sine sau, cel puţin, îi pasă ca de unicul său copil iubit, la care se gândeşte în mod constant.

Este aproape de necrezut şi imperceptibil într-o persoană. Dar Natura ne va presa cu suferinţe mari dacă nu ne vom îndrepta voluntar spre această stare.

Cabala explică modul în care omul poate face paşi mici către principiul biblic de „iubiţi-vă aproapele ca pe voi, înşivă”, astfel încât, deşi nu este tocmai după propria lui alegere, dar totuşi nu foarte constrâns, el poate învăța în avans aceste principii, încearcând să le absoarbă şi începând chiar să traducă unele elemente din poruncile principale ale Torei „iubiţi-vă aproapele ca pe voi, înşivă” şi „unitatea tuturor oamenilor”.

Din KabTv „Ultima generaţie ” din 23/10/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: