Un Newton diferit

Comentariu (russian-bazaar.com) “UNESCO a adăugat manuscrisele alchemice și muncă teologică a lui Isaac Newton, păstrate în Librăria Națională a Universității Evreiești (Ierusalim), la o lista oficială a celor mai mărețe comori spirituală a umanității …

“Newton nu a avut soție, nici copii, deci după moartea sa în 1727, întreagă arhivă a marelui om de știință a fost înmânată nepoților săi și păstrată în casele lor. Pentru decenii, moștenitorii lui Newton au încercat să vândă arhiva, sincer crezând că ar trebui să valoreze sute de mii de lire sterline, precum arhivă lui Faraday, Maxwell și a altor nume mari. De mai multe ori moștenitorii au frecventat angajații librăriei Cambridge, Muzeul Național Britanic și alte instituții respectate care puneau în balanța posibilitatea cumpărării materialelor lui Newton, însă după o cunoaștere sumară a manuscriselor, aceștia s-au retras de parcă ar fi fost ciumă și discuțiile s-au încheiat.”

“In 1936, arhivă lui Newton a fost pusă la licitație. Aici, o parte din manuscrisele legate de cercetările științifice alchemice au fost cumpărate de Lordul John Maynard Keynes. Mai târziu, pe bază studiului, el a publicat un articol scandalos “Alt Newton”, în care susținea că marele fizician s-a considerat în primul rând un mistic și teolog și încă mai credea în Dumnezeu, nu atât de mult ca creștin ci mai degrabă într-un fel evreiesc.”

“După aceasta, a devenit clar că ceea ce au răsfoit înspăimântații istorici de știință din arhivă lui Sir Isaac Newton, a fost că moștenirea manuscrisului său nu era de acord cu imaginea unui materialist, un susținător al științei pure, practice, tester și adept al teoriei care a fost creată de biografii săi. Manuscrisele aruncate în acest fel păreau să fie un atac pe altar.”

“Intre timp, la aceeași licitație, o mare parte din manuscrisele moștenite ale lui Isaac Newton au fost aduse de un anume Abraham Shalom Yehuda. …”

“Yehuda a fost familiar față de cartea lui Newton ”Cronologia ținuturilor antice” și spera să descopere noi idei pentru cercetarea muncii geniului.”

“Yehuda și-a arătat nouă achiziție prietenului sau Albert Einstein; împreună au decis că o așa comoară nu ar trebui să fie păstrată acasă și într-un loc public, ci oferită ca dar mai întâi la Harvard, apoi la Yale. Însă ambele temple de știință au refuzat categoric să accepte aceste manuscrise, chiar și din mâinile unei autorități precum Einstein. …”

“In 1951, doctorii i-au spus lui Abraham Shalom Yehuda că suferă de o boală terminala. În acel moment punctele sale de vedere s-au schimbat dramatic – a devenit un sionist fidel și, prin urmare a decis să transfere arhivele lui Isaac Newton Librăriei Naționale în Ierusalim.”

“Libraria a acceptat cu mulțumiri darul, dar după moartea lui Yehuda, succesorul sau a înaintat un proces legal și ca rezultat, manuscrisele au fost arhivate în Ierusalim abia la sfârșitul anilor 60 din ultimul secol. Studiul lor a început abia în anii 1980 și de atunci, mai multe monografii despre marele fizician au fost publicate în întreagă lume.”

“In special, a devenit clar că Newton a devotat foarte mult timp studiului Tanakh și Cabalei în ebraică și a considerat modelul Templului Ierusalemitean că fiind modelul universului și a fost încrezător că în textul original al Torei, prin intermediul unor coduri secrete criptate cu alte texte ca acestea cuprind principalele secrete ale universului, etc. În plus, Newton a încercat să privească în spatele voalului viitorului și urmând misticii evrei, a calculat sosirea Mesiei, precum a prezis și alte lucruri individuale că vor veni. În special, pe bază acestor calcule, se susține că, în 1880 evreii urmau să se întoarcă în țara strămoșilor lor, iar în anii 1940, după un dezastru teribil, care ar ucide milioane de oameni, în pământul Israel, statul evreiesc va renaște. Venirea lui Mesia va fi în anul 2060.”

“Este clar că pentru Newton, astfel de adepți ai științei academice nu fost necesari; deoarece ei s-au dat înapoi de la manuscrisele și moștenirea lui, ele au căpătat ultimul lor refugiu în Ierusalim. Lucrările marelui om de știință încă ascund principalele secrete.”

Comentariul meu: Multe alte fapte interesante despre istoria umană sunt încă ascunse și vor fi dezvelite în ultimele zile alei ei …

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: