Un om al improvizaţiei

Comentariu: Te cunosc de mai mult de douăzeci de ani. Întotdeauna răspunzi în mod spontan la întrebări, fără să le ştii dinainte.

Răspunsul meu: Eu sunt un om al improvizaţiei, nu pentru că ştiu totul, ci pentru că nu pot să fac lucrurile în mod diferit.

Când cineva îmi pune o întrebare surpriză, în mine are loc o trecere la un nivel diferit al conştiinţei. Conform înţelepciunii Cabala, nu pot fi altfel. Şi nu numai eu, este la fel pentru orice alt Cabalist. De fiecare dată, într-un Cabalist se naşte o imagine diferită, din care îşi dezvoltă gândul său.

Nu spun niciodată lucruri pe care le-am cititi undeva. Pot să aduc asemenea lucruri ca să îmi spijine ideea, dar întotdeauna vorbesc de ceea ce se naşte în mine la un aumit moment, dintr-un nou Parţuf, 10 Sefirot, cu toate atributele şi conexiunile sale interne. Dacă asta nu există, eşti mort.
Câteodată, când am o conferinţă în faţa unei audienţe provocatoare, ca de exemplu o audienţă formată din profesori, instructori şi studenţi, o audienţă de 1500 de oameni, mă pregătesc din avans. Dar, totuşi, nu citesc din notele pe care le-am pregătit. Notele sunt doar o îndrumare generală pentru conferinţa mea.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 22.01.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: