Un profesor care este mereu cu tine

Întrebare: Trebuie să luăm asupra noastră o muncă străină ego-ului şi care este complet peste puterile sale şi să forţăm grupul să o facă cât mai bine. Apoi, neatingând rezultatul, cerem să aducă problema ca o cerere şi ca un lucrător al Creatorului şi doar atunci vom obţine rezultatul. Cum putem să facem diferenţa, de la început, între nebunie şi prostie şi curaj şi consideraţie? Unde este limita?

Răspuns: Aici, este nevoie de a avea pe cineva care să gestioneze procesul de “aici şi acolo” pentru a aproba şi respinge fiecare detaliu pe care operatorii trebuie să ştie să-l folosească. Deci, ei trebuie să fie la maxim conectaţi între ei, din ce în ce mai mult, astfel încât, cu toate acestea, să se întoarcă la El.

Lumea nu se poate realiza fără un “rege”, fără reprezentanţii săi, fără cei care-i sunt loiali. Omul are nevoie de cineva lângă el, care să ştie mai mult ca el, care vede viitorul şi care evidenţiază direcţia corectă. “Nu este pentru noi, dar vom merge acolo, vom face ceea ce crezi că este drept în aceste limite”.

Această ierarhie trebuie să fie constantă. Printre grupurile noastre nu poate exista un grup care să facă tot ceea ce crede a fi important în alegerea sa şi, în final, să reuşească. Asta deoarece, în mod constant, ego-ul îl însoţeşte şi grupul are nevoie de noi discernăminte, de noi etape de clarificare tot timpul.

Din păcate, nu cred că această mare dependenţă se va diminua cu timpul. Dimpotrivă, va creşte. O ştiu, din relaţia mea mutuală cu Rabash, profesorul meu: cu cât avansam mai mult, cu atât aveam nevoie de el, de fapt, mă apropiam mai mult de el.

În lumea noastră, este exact opusul: cu cât creşte un copil, cu atât devine mai independent, până ce părăseşte casa părinţilor.

În timp ce aici, vă alăturaţi, din ce în ce mai mult, celor care sunt mai mari, în esenţă, ei vă conectează la Creator, pur şi simplu nu eşti gata să mergi fără El. Deci, învăţ acum mai multe de la profesorul meu, decât am învăţat acum treizeci de ani…

 Din a treia parte a Cursului zilnic de Cabala, 20.09.2013, Lecţia pe tema: Sukkot

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: