Un profet fals într-o persoană

Tora, Deuteronomul 18:19 – 18:20: Dacă cineva nu va asculta de cuvintele pe care le va spune în Numele Meu, Eu îi voi cere socoteală. Însă, profetul care va îndrăzni să vorbească în Numele Meu un cuvânt pe care Eu nu i l-am poruncit să-l spună sau care va vorbi în numele altor dumnezei, acel profet va trebui să moară.

Totul depinde de dorințele care apar dintr-o dată în noi. Chiar și în vremurile acelor zile în care oamenii erau în dobândirea Creatorului, un om nu putea fi un mare sfânt într-un moment și un mare păcătos în următorul moment. Prin urmare, în timpul citirii Torei, este necesar să știm exact cui i se adresează Creatorul. Până la urma totul se întâmplă în om.

Tora este scrisă pentru fiecare în parte, individual, și fiecare din noi ar trebui să o scrie pe inima sa, adică pe toate dorințele sale.

Intrebare: De ce profetul dintr-o dată începe să vorbească în numele altor dumnezei?

Raspuns: Desigur, este o diferență, indiferent dacă vorbește sau nu intenționat în numele Creatorului sau în cazul în care el a fost ridicat și a căzut. Ar putea fi ca egoismul să fi explodat dintr-o dată în el și nu poate rămâne pe un nivel superior al dăruirii sau pleacă de pe el din cauza altor motive.

Este scris ca el “să nu vorbească în Numele Meu un cuvânt pe care Eu nu i l-am poruncit”. Evident, dacă acesta a căzut într-o stare egoistă, va face orice pentru a se justifica și să se afișeze față de el și față de alții ca un drept. Ar putea fi asemenea profeți falși.

Din emisiunea de pe  KabTV “Secretele Cartii Eterne” 9/5/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: