Un punct de cotitura

Întrebare: De ce trebuie sa  transferam comoara regelui dintr-un loc în altul?

Răspuns: Datorită faptului că trebuie să porti cupa plina de aur dintr-un loc in altul, de fiecare dată obtii măreţia Lui, iar prin asta, ii aduci Lui placere.

El nu are nevoie ca comoara Sa sa fie transferata oriunde şi nu are nevoie de munca ta. Plăcerea Lui este ca tu sa-L înţelegi, sa-L simti şi sa devii similar cu El, şi ca prin asta să cresti. Asa-i aduci bucurie.

Şi plăcerea ta este în îndeplinirea dorinţei Lui: Tu te ridici, cresti şi faci tot ceea ce El doreste. Şi faci acest lucru nu pentru a primi o recompensă plăcută şi atractiva pe care ai câştigat-o pe această intreaga cale, ci în scopul de a aduce placere Creatorului.

Avem nevoie să simtim acest punct, în care vom înlocui atitudinea Lui faţă de noi, cu atitudinea noastră faţă de El. Acesta este punctul în care ne întâlnim cu El. Există unul şi exista altul, şi între ele este locul întâlnirii noastre, unde transformam pe unul în celalalt: El ne dăruieşte noua, iar noi Lui. Şi aici este punctul Masach-ului (ecranului), punctul conectarii noastre.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala, 27/03/12, Shamati # 52

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed