Un sandviş făcut cu iubire

Întrebare: Pot adera la cantrul grupului dacă nu pot să fac nimic în construcţia noii clădiri, ci doar făcând sandviş-uri pentru prieteni?

Răspuns: Desigur, de ce nu? Pregătești sandviş-uri în scopul de a aduce plăcere prietenilor.

Aveam obiceiul de a sărbători Paştele la Rabash conform obiceiurilor şi regulilor lui Baal HaSulam, care erau dure şi dificile. Rabash obişnuia să bea 10 ceşti de cafea pe zi. Era ceva obişnuit pentru locuitorii din Ierusalim. În scopul de a avea cafea pentru a fi folosită la Paşte,  am avut de verificat fiecare bob ca să ne asiguram că nu era niciun vierme în el; am avut de verificat 15 kg de boabe în acest mod.

După cum ştiţi, eu sunt foarte nerăbdător şi era o tortură pentru mine să mă aşez şi să examinez boabele de cafea ore în şir. Am fumat mai multe ţigări decât boabele de cafea pe care le-am verificat. Atunci Rabash mi-a spus: “Vino, te învăţ cum să o faci”.

Era primul an când studiam cu el. S-a aşezat în faţa mea, la masa la care era o enormă grămadă de boabe, a luat una, a privit-o şi a zis:”Eu verific această boabă pentru ca prietenii mei să poată bea o ceaşcă de cafea. Vreau să o fac pentru ei”. Apoi a pus-o deoparte. Şi, a luat altă boabă şi a spus:”Verific această boabă pentru ca profesorul meu să fie capabil să bea o ceaşcă de cafea! Fac asta pentru el!” Şi aşa mai departe, una după alta…

Dacă faci sandviş-uri, cu siguranţă ai ocazia să spui aceste cuvinte de mai multe ori. Faptul de a avea sau nu anumite competenţe  nu te priveşte. Este spus: “Nu este înţelept care învaţă”. Deci, nu este grav dacă nu eşti prea înţelept. Fiecare dintre noi a primit resursele de care are nevoie şi nu ar trebui să te simţi dezamăgit pentru capacităţile tale. Fiecare proprietate pe care o primeşte o persoană trebuie să fie corectă şi este modul în care ar trebui să fie. Altfel, capacităţile fizice ale unei persoane şi ale mediului nu ar fi compatibile cu rădăcina sufletului său.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 27.12.2013, Shamati 72, “Încrederea este îmbrăcăminte pentru Lumină”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed