Un seminar cu Creatorul

Întrebare: În timpul seminarilor în grup, anumiţi oameni vorbesc mai mult, alţii mai puţin, unii sunt mai expresivi iar alţii nu. Cum trebuie să mă relaţionez corect la toate astea?

Răspuns: Atunci când stau în cerc împreună cu alţi oameni, trebuie să îi văd pe fiecare ca marionete prin care vorbeşte Creatorul. Nu sunt oameni, ci felul în care Creatorul mi se prezintă în diferite forme. Oricât de prosteşti ar părea lucrurile pe care le spun, asta nu mă interesează pe mine; mă înclin în faţa lor. Nu contează cât de neplăcut îmi pot apărea, cât de repulsivi şi neatractivi, trebuie să contrabalasez asta cu înţelegerea că El trezeşte această antipatie în mine. Şi acesta este locul de muncă.

Este scris despre marele înţelept Rabbi Yossi Ben Kisma că a avut un grup de studenţi care erau cu toţi începători, proşti şi fără niciun merit, dar el s-a plasat chiar mai jos în relaţie cu ei şi ei au devenit deodată măreţi în ochii lui şi a fost în stare să primească toată realizarea de la Creator prin ei.

Din lecţia din America din 5/10/12, Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: