Un semn al progresului spiritual

Intrebare: Ce semne ne pot ajuta spunandu-ne daca o persoana avanseaza in studiul Cartii Zohar?

Raspuns: Este irelevant ce carti studiati in aceasta privinta pentru ca in afara de studierea Cartii Zohar noi studiem deasemenea Talmud Eser Sefirot la fel de bine ca articole si scrisori de Baal HaSulam si Rabash care explica cum sa avansezi in directia unitatii dintre noi si catre studiu reciproc. Ei ne ajuta sa ne organizam corect. Dupa ce ne organizam intr-un grup de studiu incepem sa studiem Kabbalah actuala.

Scopul grupului de studiu in Kabbalah nu este de a studia materialul ci sa aspire prin citirea lui sa realizeze “ Segula, “ insemnand sa evoce de la un nivel superior influenta Luminii asupra noastra. Daca pe parcursul studiului noi ne dorim ca Lumina sa devina revelata in unitatea noastra, apoi prin acest efort noi construim nivelul superior iar apoi eforturile noastre  atrag implinirea acelui nivel.

In orice caz, daca studiem incercand doar sa intelegem materialul, atunci noi nu studiem Torah. Aceasta este pentru ca Torah se refera precis la efortul nostru si la aparitia unui nou nivel in el.

De aceea, progresul in studiul primelor surse de baza ( Zoharul, cartile lui Ari, si Talmud Eser Sefirot ) este determinat de forta aspiratiei tale de a revela urmatorul nivel din tine, in locul dorintei de a cunoaste materialul.

Nu este nici un progres in intelegerea sau acumularea cunostintei pentru ca anterior senzatiei lumii superioare toate notiunile noastre despre ea sunt incorecte.

Din partea a doua a Lectiei Zilnice de Kabbalah4/12/11, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed