Un semn caracteristic al timpurilor

Comentariu: Timpul nostru se deosebește de cel precedent, acum oamenii sunt mai multi și mai îndepărtati unul de altul.

Există mai multe opțiuni azi, pentru că televiziunea, telefoanele, tot felul de jocur și toata corespondența prin Internet, ne ajută să ne mutam departe unul de altul.

De asemenea, astăzi este posibil sa comandaţi produsele alimentare si orice altceva de care o persoana are nevoie la domiciliu, așa că nu e necesar nimic altceva. Numai în cazul în care există o problemă care necesită ajutor medical, o persoană va apela la un medic.

Situația este similară chiar și la locul de muncă. Fiecare persoană are propria sa cameră cu un computer. Totul este aranjat pentru a ne permite să comunicam cât mai puțin posibil între noi, deoarece contactul devine din zi în zi mai dificil și mai apăsător .

Și acest lucru este firesc, deoarece ego-ul nostru este în continuă creștere. Noi vedem că legăturile dintre națiuni, țări, oameni în special, între indivizi și în special între copii și părinți devin de nesuportat. Acest lucru este atât de mult, încât o persoană  „explodeaza” imediat.

O nouă cultură a comunicării apare, în care oamenii sunt folositi pentru a spune vulgarități. Ei cred că aceasta este normal și, întâmplător, ei nu sunt ofensati. Acest lucru este ceva care ma uimeste foarte mult. Este cu deosebire de remarcat în parlamente ….

Răspuns: În parlament, acest lucru este firesc. Există reguli speciale acolo. Ei pot insulta, umili și imprastia noroi unul pe altul. Cu toate acestea, ei nu se grăbesc să apeleze la avocați și plangeri, deoarece acest lucru este treaba lor.

Dar familia, copiii, școala, locul de muncă, străzile, conducerea masinilor si orice altceva a devenit foarte taios și greu.

Ceea ce este interesant este faptul că oamenii se obișnuiesc cu un dialog de genul asta. Pragul de durere al individului devine din ce în ce mai grosier. În cazul în care, în trecut, mi s-ar fi spus ceva tăios, as fi reacţionat negativ. Nu aș fi tolerat  așa vorbe. Astăzi cineva vorbește cu mine și eu accept acelaşi limbaj ca normă de comunicare dintre noi si nu suntem insultaţi de el. Nimeni nu crede că acest lucru este lipsit de etica si aspru.

În conformitate cu aceasta, tendința se schimbă și canalele de artă, televiziune, teatre și filme arată clasice vechi sau seriale subapreciate.

Ne îndreptăm spre o situație în care lumea noastră devine din ce în ce mai grosiera, opacă și în cele din urmă celulele nervoase emoționale ale sentimentelor mor.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 5/1/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: