Un sol fertil este necesar pentru însămânțare

Întrebare: Cum este posibil că anumiți oameni studiază mai mulți ani, participă în grup și la diseminare, și se pare că, până acum, ei nu au nici o dorință și au nevoie să o consolideze?

Răspuns: Câteodată sunt necesari zece ani pentru ca cineva să înţeleagă că nu există alegere și că este necesar să se conecteze cu ceilalți. Totuși, nu sunt ani care au fost irosiți. Totul este luat în considerare, deoarece noi nu cunoaștem și nu înțelegem nivelul mineral.

Conform universului nostru, vedem cât timp a fost necesar pentru a-l stabiliza, miliarde de ani. Asta înseamnă că este vorba despre un proces foarte ascuns care se deplasează foarte lent și progresiv, dar trebuie să trecem prin aceste niveluri.

Nivelul de Nefesh este fundamentul nostru și el trebuie să ajungă la finalizare astfel încât după el, începe nivelul Ruach. Ruach indică faptul că avem deja o mișcare independentă, în timp ce Nefesh nu se poate deplasa prin ea însăși. O persoană vine și merge la lecții și ateliere, ascultă dar nu aude, dar ea continuă. Astfel trec mai mulți ani .

Este vorba despre nivelul mineral. În el, o persoană nu poate încă să facă ceva, deoarece ea este la nivelul inanimat! Deci? Aștept liniștit pentru că văd că el este gata să se schimbe, în ciuda acestui lucru. Şi asta chiar dacă în acest timp el nu se dezvoltă spre Lumină, este ca o plantă care începe să iasă din pământ.

În acest timp, solul trece prin tot soiul de stări de contracție și expansiune, dar el nu poate efectua nici o activitate pe cont propriu. Totul este în funcție de condițiile exterioare.

Trebuie să ne organizăm și să dăm fiecăruia o influență maximă. Totuși, dacă o persoană fuge, nu este nimic de făcut. Ei nu îi vor trebui zece ani, ci mai degrabă un anumit număr de încarnări.

Din partea a cincea a Lecției zilnice de Cabala, 29.04.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: