Un strigăt dintr-un punct mort

Observație: 9 Av este ziua distrugerii primului și celui de-al doilea Templu. În practică, Templele au fost construite la înălțimea iubirii aproapelui.

Comentariul meu: Distrugerea primului și celui de-al doilea Templu a fost prevăzută chiar înainte de construirea lor.

Întrebare: Atunci de ce au fost construite?

Răspuns: Pentru a ne asigura că nu pot sta în felul în care au fost construite. Fiecare Templu a personificat unitatea oamenilor. Și din moment ce această unitate nu era suficientă, Templele s-au prăbușit.

Întrebare: De ce s-au prăbușit?

Răspuns: Pentru a crea al treilea Templu. Acesta este cel mai important lucru. Trebuie să construim al treilea Templu numai prin cererile și rugăciunile noastre, deoarece al treilea Templu este construit din astfel de dorințe, intenții și conexiuni pe care un om nu le poate pune în aplicare. El poate doar să ceară.

Întrebare: Adică, al treilea Templu va fi construit pe baza unității lumii întregi. Două Temple au fost construite de o singură națiune. Ar trebui ca al treilea Templu să fie construit de întreaga lume?

Răspuns: Da. De aceea este scris: „Casa mea va fi numită casă de rugăciune pentru toate națiunile”.

Întrebare: Pentru a ridica un nou Templu, trebuie distrus cel anterior?

Răspuns: Categoric. Pentru că tocmai pe baza distrugerii Templelor, atunci când omul înțelege de ce aceste Temple s-au prăbușit, el își poate corecta atitudinea față de însuși conceptul de „Templu” și poate construi unul nou.

Întrebare: Simți acum că vine timpul pentru construirea celui de-al Treilea Templu?

Răspuns: O simt, dar oamenii încă nu. Ei nu înțeleg necesitatea acestuia și, în general, ce este al treilea Templu.

Întrebare: Iubirea aproapelui va fi baza pentru acesta?

Răspuns: Da.

Observație: În general, toată lumea vorbește despre iubirea pentru aproape.

Comentariul meu: Toată lumea doar vorbește. Nu există absolut nicio realizare aici! Unde, în ce națiune ați văzut unificarea? Mai mult, unificarea nu numai în interiorul națiunii, ci și cu alte popoare, motivație pentru aceasta. Nu este nimic! Dar nu există nimic nici în națiunea noastră. Trebuie doar să înceapă să apară.

Întrebare: Cum vei simți semnele manifestării sale? Va fi un impas complet, un colaps complet?

Răspuns: Da. Va fi dintr-un impas complet, o dezamăgire totală față de ceea ce avem acum și o mișcare către unitate, ca singura cale de ieșire din starea noastră.

Întrebare: Deci, așa cum spui adesea, ar trebui să existe un fel de strigăt universal?

Răspuns: Da. Un urlet, un geamăt, în care va exista disperare absolută din cauza imposibilității de a ajunge la predestinare. Nu doar să trăiești. Nu contează – să trăiești sau să mori. La final, cu toții trăim și murim cu toții.

Nu este nimic de făcut. Cu câțiva ani mai devreme sau mai târziu — omul se poate obișnui și poate spune: „asta e, plec”.

Dar geamătul vine din faptul că există o oportunitate imensă de a adera la o lume complet nouă care se arată în fața ta. Începi să simți că poți să te ridici la un nivel diferit de existență. Nu este vorba despre viață și moarte, ci despre ideal.

Întrebare: Care este acest ideal?

Răspuns: Idealul este unitatea tuturor deasupra urii. Atunci toți vor simți ca unul singur.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV, 27.07.2020

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: