Un test privind atributul sfințeniei

Cartea Zohar, “Vayikra” Kedoshim, articol 16: Capitolul Kedoshim este întreaga Tora și este amprenta adevărului. În acest capitol, secretele superioare ale Tora sunt reînnoite în cele Zece Porunci și în decrete și pedepse și porunci superioare. Și când prietenii au atins acest capitol ei se bucură.

Sfânt se referă la sfințenie, atributul Bina (dăruire).

Și când prietenii au atins acest nivel se bucură, deoarece au atins un nivel în care toate atributele ascunse în ei sunt pe deplin corectate în scopul de a dărui și acum ei fac față unei stări de primire în scopul de a dărui. Nu este o stare instabilă care se află deasupra norilor, ci o intrare directă și o muncă în interiorul țării lui Israel.

Capitolul Kedoschim este întreaga Tora și este amprenta adevărului, ceea ce înseamnă că întreaga Tora este menită doar să  atingă atributul de dăruire. Dacă vă agățați de ea, puteți să o folosiți ca o amprentă pe diferite dorințe și să le folosiți corect. Acum, puteți fi sigur că nu vă înșelați, deoarece sunteți conduși de dăruire.

Întrebare: Atunci, de ce nu ne oprim aici?

Răspuns: Nu! Nu sunteți încă corectați, dar ați atins doar un nivel în care sunteți pregătiți să munciți cu dorințele care au fost sparte intenționat pentru ca să fiți în măsură să le corectați în scopul de a dărui.

Să presupunem că, Creatorul a creat o mașină și a spart-o în bucăți și că puteți să faceți ceea ce doriți cu aceste piese acum.  Există un manual anexat și prima parte este teoretică, ca de obicei, și descrie numai cum o persoană ar trebui să se pregătească de muncă. În această parte, puteți găsi matematică, fizică, mecanică, electronică, pe scurt, tot ceea ce trebuie să știți pentru a asambla o mașină.

Învățând asta, vă testați și urcați la nivelul Kadosh. Acum, puteți începe să asamblați mașina corect. Vor exista probleme pe parcurs, desigur, și veți face erori într-o parte sau alta, dar în ansamblu, sunteți pregătit de muncă.

Prin urmare, elevii lui Rabbi Șimon, autorii cărții Zohar, au fost atât de fericiți când au atins acest nivel deoarece, la acest nivel adevărata muncă a unei persoane începe.

Până acolo, sunteți ca un student care a obținut o diplomă în urma studiilor sale, dar care nu a dovedit încă în nici un fel. Totuși, aveți deja o bază spirituală cu care munciți.

Din kab.tv, ”Secretele Cărții Eterne”, 19.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: