Un val cald de dragoste

Intrebare: O multime de nou veniti au spus in a doua zi ca nu au avut nici puterea nici dorinta de a veni la Conventie. Totusi, sosind au simtit ca un val cald de dragoste i-a invaluit dintr-o data. Ce li s-a intamplat?

Raspuns: A fost acel asa numit „indulcitor” care se intampla chiar daca nu am ajuns la starea perfecta. De fapt fiecare linie este alcatuita din alte trei linii. Chiar daca am dezvaluit doar linia stanga, ea are la randul ei linia stanga, dreapta si linia de mijloc. Cu alte cuvinte, a doua zi a congresului a aratat revelatia partii drepte a liniei stangi.

Intrebare: Multi oameni mi-au spus ca au simtit ceva special in a treia zi a Conventiei. Nu stiu ce a fost, dar le-a schimbat complet perceptia interioara asupra evenimentului.

Raspuns: Adevarat. Chiar daca linia de mijloc apartine liniei stangi si in ciuda faptului ca inca nu am obtinut revelatia, aceasta linie inca aduce o anumita siguranta de Sus. De aceea multi oameni au simtit in acest fel.

Totusi, nu ar trebui sa supraestimam ce s-a intamplat; a fost la urma urmei o iluminare foarte slaba. Impreuna cu inima grupului o multime de oameni noi au venit la Conventie, deci a fost putin mai greu. Totusi, am facut o schimbare semnificativa in felul in care progresam. Asta, apropo, a fost o adevarat intrare in „Scara lui Jacob”, insa doar pe partea sa stanga.

De fapt a trebuit doar sa ajugem la recunoasterea raului, realizand ca nu suntem in masura sa atingem spiritualitatea in felul nostru egoist, care este impotriva naturii noastre, dar inca nu stim cum sa ajungem la ea. Totusi, a insemnat deja inceputul, si de acum incolo vom putea folosi concepte complet diferite.

Din Lectia Portia saptamanala de Torah 11/12/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: