Un virus spiritual

Întrebare: În fiecare zi aducem dorinţa noastră către lecţia de dimineaţă şi mai ales în timpul studiului  de Zohar. Cum putem aduna şi creşte cererea noastră, cererea noastră de Creator, în timpul lecţiei, astfel încât să nu se concentreze pe situaţia descrisă , dar pentru a vedea  peste aceasta?

Răspuns: Desigur, nu trebuie să ne concentrăm pe imaginile care sunt descrise, dar ar trebui să venim la lecţie cu impresiile pe care le-am acumulat în timpul zilei:

• În ce măsură  am reuşit să depăşesc urcuşul  percepţiei mele rigide gândindu-mă că aş  dărui oamenilor astfel încât ei să-mi dăruiască mie;

• În ce măsură am încercat să Îl simt pe Creator în tot şi că totul provine de la El;

• În ce măsură am încercat să văd doar partea pozitivă în tot astfel încât să pot avansa spiritual, în ciuda diferitelor sentimente negative, de nerăbdare,  de întreruperi şi mânie;

• În ce măsură am încercat să direcţionez totul către importanţa conexiunii cu grupul, în scopul de a găsi conexiunea cu Creatorul.

Trebuie să aduc toate impresiile şi experienţele pe care le-am acumulat la întâlnirea cu grupul şi în timpul lecţiei, să încerc să  concentreze toate eforturile mele pe unitatea cu Creatorul prin intermediul prietenilor, ceea ce înseamnă să simţi corpul spiritual, care este printre noi, între mine şi prieteni.

În cazul în care nu am acumulat un potenţial negativ, nu am nimic de adus la lecţie. Trebuie să vin la lecţia ca la un eveniment special în care am corectat ceea ce nu am putut face de unul singur, fără legătura cu prietenii, fără a deschide Cartea Zohar cu ei şi să primesc prin aceasta Lumina care ne sudează împreună .

Aceasta se datorează faptului că am încercat să o fac fără conexiunea fizică cu prietenii, fără să citim Zohar-ul, împreună cu ei, dar nu am reuşit! Sau s-ar putea să fii reuşit un pic, dar doar pentru a afla că eu încă nu dispun de participarea lor şi că trebuie să vin la lecţii. Eu vin nu pentru că sunt forţat şi obligat, ci pentru că tânjesc să fac acest lucru. M-am pregătit pentru asta.

Poate vi se pare că vorbesc despre o stare ideală, dar trebuie să aspirăm la asta. Desigur, dacă am ajuns la lecţia în acest fel, voi aştepta  o mulţime de la ea; Voi tremura şi îmi va fi frică să ratez această ocazie. Aceasta este ceea ce avem pentru a ajunge la realizare şi putem face acest lucru numai în forma unui virus, infectându-ne unul pe altul cu  el. Dacă acesta este spiritul printre prieteni, o persoană va vedea cum totul lucrează pentru ea şi cum reuşeşte în tot ce face.

Din discuţia de la o masă de la Congresul din Toronto 4/8/14

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: