Una din cinci femei nu dorește să aibă copii

Întrebare: Cercetătorii din Europa și SUA au arătat că una din cinci femei din orașele mari nu dorește să aibă copii. Acum patruzeci de ani, una din zece femei nu dorea să aibă copii. Care este motivul pentru care s-a dublat numărul femeilor care nu doresc copii?

Răspuns: Femeile și-au pierdut înstinctul matern de a avea copii. Și chiar dacă îi vor, este mai târziu, când se aproprie de patruzeci de ani, să se poate bucură de viață mai mult cu copiii.\

Iau în considerare faptul că atunci când au copii devin prinse în capcană obligațiilor pe viață! Nu sunt doar obligații financiare, ci și angajamentul pentru copil. Aceasta este pur și simplu de neacceptat pentru ego-ul lor în creștere. Astăzi toată lumea vrea să fie pentru el, total liber, fără a trebui să lucreze chiar. Omul este conectat la internat, are smartphone, iar oamenii nu doresc să mai fie apropiați. A avea un copil este o conexiune instinctivă de cineva care depinde de mine iar eu depind de el.

În momentul în care o femeie devine gravidă, ea începe imediat să se gândească numai la viața care se formează în interiorul ei și asupra faptului că trebuie să i se dedice în totalitate. Lumea ei se îngustează iar toată atenția să se concentrează asupra embrionului care se dezvoltă în interiorul ei. Ce urmează? Privește în timp și se gândește cum să-și petreacă viață dând naștere să aducă pe lume acesta creatură și apoi să o crească. Va trăi ea 100-200 ani? Nu, nu va trăi. La rândul ei copilul va avea proprii urmași. Și atunci de ce participe la asta și să-și dedice și întreagă viață?

Întrebare: Gândește femeia că un copil o va priva de plăcerile vieții?

Răspuns: Desigur, și mai mult decât atât, simte că un copil o pune în închisoare, că o obligă ca și cum i-ar legă mâinile și picioarele și că nu îi va permite să se gândească la altceva decât la copil. Copilul va depinde de ea și îi va atrage toată atenția. În acest fel funcționează într-adevăr natură.

Natură crește gradual ego-ul bărbatului și al femeii și le permite să nu acționeze automat precum generațiile anterioare. În trecut, o femeie trebuia să se căsătorească foarte de tânără și să aibă copii, să îi crească, să construiască un cămin, să îi ajute în educația lor, să facă tot ce este posibil pentru ei, și apoi să moară. Copiii vor plânge după ea când moare, dar la atât trebuie să se reducă viață ei?

Acesta este un examen sănătos invocat de ego în ea, pe care totuși nu îl dorește. Nu îi va păsa unde va fi îngropată și de cine. Deja plătește impozite și are diferite obligații. Tot ce dorește este să trăiască și să nu datoreze nimic nimănui, și în mod special să nu se îngroape încă de tânără.

Numai în cazul în care unei persoane îi păsă de scopul creației suficient ca aceasta să o oblige să întemeieze o familie, să aibă copii, să îi crească, și să aibă grijă de orice este nevoie; o va face, dar doar dacă este avantajos.

Și va fi avantajos când va ști că acționează în modul în care toată lumea acționează, ceea ce înseamnă să aibă copii, să îi crească, să aibă grijă de ei, să îi susțină și să îi ajute să ajungă pe picioarele lor, pentru a atinge scopul creației. În același timp trebuie să se corecteze pe sine și să corecteze și lumea de asemenea.

Atunci când o femeie are copii și îi crește, de fapt ea îi face să-și îndeplinească corecția! Acest lucru va fi singurul stimulent pentru a avea copii în viitor. În caz contrar, dacă momentat una din cinci femei nu doresc copii, în câțiva ani una din două femei nu va dori să aibă copii iar populația lumii va scădea la jumătate de miliard.

Întrebare: Ce poate gândi o femeie despre scopul creației pentru a avea copii în starea ideală?

Răspuns: Suferințele noastre ne forțează să găsim un răspuns clar despre scopul vieții. Acesta este singurul scop pe care o femeie trebuie să îl aibă pentru a atinge conducerea superioară și pentru a vedea unde ne conduce natură sau Creatorul.

Atunci când descoperim asta, ni se va dezvălui modul în care trebuie să ne comportam în toate aspectele vieții pentru a atinge obiectivul superior etern, care este considerat superior în raport cu viață noastră temporală. Atunci vom simți beneficiile în ego-ul nostru și vom avea copii, îi vom crește și ne vom dedică viață către familie.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman” din 02.02.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: