Unde ar trebui să avem egalitate?

268.02Toți suntem creați diferit de natură; nu este nevoie să neutralizați, să ștergeți sau să distrugeți aceste diferențe sau să le considerați rele, inutile sau complet inutile. Dimpotrivă, ar trebui să evidențiem cât mai mult posibil diferențele dintre noi și să le facem mai proeminente.

Unde ar trebui să fie egalitatea? În faptul că fiecare aduce benefici cât mai mult posibil, în fiecare moment, întregii societăți.

Comentariu: Dar nici aici nu suntem egali. Tu poți face mai mult, eu mai puțin.

Răspunsul meu: Dar dacă fac tot ce stă în puterea mea și tu faci la fel, atunci suntem egali în raport cu abilitățile noastre. Ești făcut așa, eu sunt făcut așa. Așa că fac cât pot, iar tu faci cât poți. Unul este inteligent, celălalt este puternic.

Întrebare: Și cine poate determina acest lucru?

Răspuns: Nimeni nu poate. Trebuie să fim învățați să înțelegem corect natura. Apoi vom evalua o persoană nu în funcție de contribuția sa la societate, deoarece unii pot face mai mult, iar alții pot face mai puțin cantitativ și calitativ, ci prin cât de mult se implică, având în vedere circumstanțele sale specifice.

Comentariu: Cu toate acestea, omul ar trebui să aibă șanse egale. Vorbești despre educație, dar nu este la fel.

Răspunsul meu: Aceasta este o altă problemă. Nu trebui să oferim tuturor aceeași educație, ci una adecvată fiecăruia. Din punct de vedere al naturii, omului trebuie să i se ofere oportunitățile optime de care are nevoie pentru o dezvoltare corectă în societate, astfel încât societatea să primească de la el maximul pe care îl poate oferi în beneficiul acesteia. Asta înseamnă egalitatea de șanse.

Întrebare: Și cine determină ce este bine pentru societate?

Răspuns: Societatea însăși și sistemul educațional. Totul depinde de educație. Educația trebuie să fie astfel încât să-l oblige pe om să simtă nevoia de a face tot ceea ce poate pentru societate. Atunci când, în mod ideal, toți membrii societății se simt așa, atunci putem vorbi despre egalitatea lor.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” 29.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: