Unde este ambreiajul?

Intrebare: Oamenii sunt de acord cu ideea de garantie reciproca, dar nu stiu ce sa faca cu ea. Oamenii accepta explicatiile noastre de bunavoie, dar ce urmeaza dupa asta?

Raspuns: Este suficient. Pentru inceput ii explici persoanei situatia despre interconectarea integrala, informand-o asupra faptului ca in lumea noastra globala nu putem sa intram in protectionism sau izolare. “Nu este treaba mea” nu mai este o scuza. Toti suntem interconectati ca si rotile dintate, fie ca vrem asta sau nu, iar acolo nu exista vreo pedala de ambreiaj care sa ne separe pe unii de altii. Nu este nici o alta sansa: pur si simplu trebuie sa tinem cont unii de altii, sa intelegem esenta unitatii reciproce si sistemul unui om singur. Doar folosind legile sale vom putea decide ce vom putea face impreuna de acum incolo.

In trecut am fost separati, iar eu am putut lua de la tine tot ce am vrut pentru nevoile mele. Dar acum, cand suntem uniti impreuna, nu mai iau inca un “sac” de la tine, ci pur si simplu il mut dintr-un loc in altul in depozitul nostru comun. Dar la sfarsit asta imi va dauna.

Inca nu realizam insemnatatea unui “singur sistem”. Daca nu iei in considerare toate partile sale, nu poti actiona. Lumea ne demonstreaza astazi interconectarea generala, iar acesta este doar primul, cel mai mic, cel mai apropiat nivel spiritual. Fara sa urcam la el, nu vom putea repara nimic in viata noastra. De la o zi la alta presiunea externa va creste, suruburile se vor strange si mai tare, conditiile acestui prim nivel vor deveni mai clare, iar cerintele mai precise.

La sfarsit vom ajunge sa cunoastem sistemul singular, sa il intelegem, sa ni-l includem si sa ne potrivim pe interior regulilor sale. Apoi dintr-o data vom vedea abundenta peste tot. De indata ce vom atinge unitatea, abundenta va iesi la lumina. Va deveni clar ca pacea si ordinea vor domni peste tot si ca am atins pacea primului grad spiritual.

Dupa aceea cel de-al doilea grad va fi revelat si din nou vom intalni dezordinea, haosul, nedreptatea… In felul acesta vom continua sa descoperim nepotrivirea noastra cu gradul urmator spre care urcam.
Din partea a cincea a lectiei zilnice de Cabala 10/16/11, “Pacea in lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: