Unde este mai bine să mergem: la congres sau la concert?

O întrebare legată de congresul de la Paris: Unul pentru toți și toți pentru unul

Întrebare: Care este diferența dintre o adunare de oameni pentru un congres cabalistic și un concert de muzică?

Răspuns: Fiecare întâlnire este frumoasă, dar eu prefer să fiu printre oamenii cu care pot câștiga mai mult.

Dacă merg la un concert, voi petrece timpul meu în mod agreabil. Dacă voi sta într-un restaurant cu părinții sau colegii de muncă, asta va fi pentru mine la fel de bine și agreabil.

Petrec mult mai mult timp la un congres, aproape trei zile. Pot obține infinit mai mult aici, parte din lumea viitoare. Pot câștiga ceva care nu se găsește în lumea noastră, ceva mult mai înalt, etern, care nu poate fi comparat cu tot ceea ce se găsește aici! Prin urmare, este necesar să luăm în considerare problema. Un concert, asta-i bine. Un restaurant, nu e rău, dar un congres poate oferi posibilitatea de a primi ceva ce nu voi obține altfel. Deci, gândiți-vă: este cazul să pierdeți o astfel de ocazie?

Eu nu atrag oamenii cu forța, dar cred că pentru toată lumea este util să ținem cont de ceea ce beneficiază ei venind la congres. O persoană primește și câștigă pentru eternitate, care este o lume imensă și completă. Ar trebui să vă gândiți dacă este cazul să veniți pentru asta.

Acest lucru nu îl împiedică să stea așezat cu prietenii într-un restaurant sau să meargă la concert. Dar dacă el alocă timp din viață pentru asta și pentru asta, ce-i mai rămâne din ea? Această viață trebuie să se termine; nu există îndoială. Ar trebui deci să țină cont ce-i rămâne în această viață? Ce câștigă trăind și existând sub forma unei anumite materii proteice în această lume, pentru un anumit număr de ani? Câștigă ceva care este dincolo de această viață sau nu?

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala, 18.04.2014, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: