Unde găsiţi drepturi egale?

Întrebare: Există vreo diferenţă între bărbaţi şi femei, în drumul lor, în înţelepciunea Cabala?

Răspuns: În lumea noastră există o mare diferenţă între bărbaţi şi femei în modul de a gândi, în abordarea vieţii, înţelegerea realităţii şi în procesul decizional. Suntem, cu adevărat, foarte diferiţi. Diferenţa nu este doar în caracteristicile sexuale. Sunt două lumi: jumătatea masculină şi jumătatea feminină a naturii. De fapt, în natura vegetal şi animal există o diviziune în părţi masculin şi feminin şi diferenţele umane sunt chiar mai mari. Dar, când vom începe să descoperim Creatorul, atunci, pe plan fizic, diferenţele dintre sexe privind proprietăţile noastre fizice se aplică într-un grup şi în cadrul unui grup, în timp ce, în lumea spirituală, nu este la fel.

Femeile care se apropie de Creator au aceleaşi şanse ca bărbaţii, mai ales în timpul nostru. Eu cred că, înţelepciunea Cabala este singurul domeniu de activitate umană în care femeia este egală cu bărbatul. Este un paradox interesant. Ei sunt absolut egali în drepturi.

În niciun alt angajament fizic voi nu puteţi să fiţi egale cu bărbaţii: în anumite lucruri voi sunteţi mai bune, în alte lucruri, ei sunt. Daţi-mi numele unui pictor celebru, muzician celebru, dirijor celebru, sau a unui lider. Menţionaţi numele unei femei, nu există deloc!

În lumea noastră există o distincţie clară în unele capacităţi masculine şi feminine, deoarece noi suntem separaţi. Şi, în lumea spirituală, în care fiecare dintre noi merge spre conexiune şi componenta noastră spirituală este ceea ce este creat ca urmare a unificării, atunci, nu există nici o diferenţă, doar împlinirea. Prin urmare, în lumea spirituală nu există suflet masculin sau feminin, grup feminin sau masculin. Totul este amestecat într-o unitate completă.

Treptat, vom ajunge la asta. Nu este o modalitate uşoară, deoarece ni se cere mereu să facem mai mult. Dar, la final, descoperind Creatorul în unitatea noastră comună, vom vedea că nu există diferenţă între forţele masculin şi feminin: toate eforturile noastre devin comune.

Acum, suntem încă în etapa preliminară, a evoluţiei sufletului nostru. Şi este la fel pentru toţi. Nici unul dintre noi nu are suflet propriu. Este un singur corp, un singur Kli, în care Creatorul se dezvăluie: Malchut a lumii Infinitului, o dorinţă singulară!

 Din congresul “Zorii unei lumi noi”, Bulgaria, ziua a doua, 02.11.2013, Lecţia 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: