Unde ne conduce programul de dezvoltare? Partea 1

Intrebare: In ciuda abundentei materiale pe care ne-o ofera tehnologia moderna, oamenii nu sunt mai fericiti ca in trecut. Ba, chiar, din contra.

Depresiile si stresul au crescut si s-au inmultit. Multi oameni isi pierd directia vietii și nu doresc sa aiba copii sau sa munceasca pentru posesiile materiale pe care parintii lor le-au apreciat atat de mult. Viitorul umanitatii a devenit neclar si incetosat. Unde ne conduce programul dezvoltarii noastre?

Raspuns: Starea de astazi este minunata, pentru ca umanitatea incepe sa realizeze ca dezvoltarea sa, condusa de cresterea egoismului si a fortelor din mintea egoista, din inima egoista, din gandurile egoiste si din dorintele egoiste, se apropie de final. De-a lungul istoriei, egoismul ne-a impins in fata si ne-a fortat sa dezvoltam multe ramuri ale stiintei si diverse tehnologii: de la un simplu bat si o roata la cele mai sofisticate si ingenioase echipamente si mecanisme.

Am ajuns in spatiul cosmic si am coborat in adancurile oceanelor, am inventat calculatoare puternice, am creat picturi remarcabile, muzica si alte exprimari artistice si am construit cladiri inalte de un kilometru. Putem naviga si zbura cu usurinta peste glob.

Un om se poate urca intr-un avion sa zboare de pe un continent pe altul. Se pare că, cu aceste posibilitati nelimitate, am fi in stare sa cream o viata minunata, aici pe pamant. Dezvoltarea tehnologiilor moderne ne permit sa lucram doar cateva ore pe zi sau chiar mai putin pentru a ne oferi strictul necesar.

In acelasi timp, putem vedea natura care ne impinge catre aceasta dezvoltare si ne forteaza sa inventam mijloacele de distrugere si tot felul de arme. Toate inventiile se vor intoarce impotriva noastra in final. Este evident chiar si in muzica, pictura, balet si sport, unde totul s-a transformat dintr-un joc, o placere si o frumusete, in rivalitati si motive de lupte.

In loc de elevare, religiile starnesc ura dintre noi, ridiculizandu-ne si separandu-ne. Toate “realizarile” umanitatii, de la material pana la cele aparent spirituale, nu sunt in beneficiul omului.

Asta, deoarece fundatia noastra este egoista, rea. In ciuda mintii noastre avansate, simturilor si talentelor care ne permit sa dezvoltam multe lucruri folositoare, in cele din urma, intoarcem totul in detrimentul celor din jur. In felul acesta se manifesta natura noastra si, din acest motiv, este numita “inclinatia rea”.

Astfel, in cele din urma, devenim deziluzionati de dezvoltarea noastra si vedem cum criza se largeste si se adanceste. Pe de alta parte, aceasta stare ne arata cat de mult trebuie sa ne schimbam. Cu toate acestea, nu ne putem imblanzi natura. Orice inovari in starea sau ordinea sociala si in famile ni se par in final mai rele decat ce a fost in trecut.

Ca rezultat, ajungem la disperare si ne aruncam mainile un sus, refuzand sa facem ceva. Nu dorim sa ne casatorim sau sa avem copii. Guvernele inteleg ca nu sunt capabile sa-si guverneze tarile si doar pretind ca o fac. Toata lumea trage in directia asta, conform viziunilor proprii, iar rezultatele sunt evidente.

Inseamna ca am atins recunoasterea raului din natura umana. In acest caz, este mai bine sa stam si sa nu facem nimic, cel putin in felul asta nu agravam lucrurile. Acesta este motivul pentru care umanitatea a inceput sa fie instinctiv dezamagita si si-a incetinit dezvoltarea. Iar asta se simte cel mai mult in economie si schimburile internationale.

Multi tineri nu au dorinta de a avea mai mult decat au si prefera sa locuiasca cu parintii lor, fara sa se impovareze cu obligatiile intemeierii unei familii. Nu vor sa lucreze si sunt pregatiti sa locuiasca cu un venit minim. Ei nu doresc sa se dezvolte si nu sunt interesati de istorie, cultura, sau arta, nevazand nici un sens in toate astea.

Este deja clar toate ca aceste lucruri nu aduc implinirea ci, din contra, toate noile inventii aduc o si mai mare recunoastere a raului.

Generatia moderna este dezamagita, nestiind cum sa rezolve aceasta problema. Pentru moment, este foarte sceptica si nu doreste sa asculte nici un sfat. Sunt deja disperati de dezvoltarea anterioara, dar durerea din inactivitatea lor nu este suficienta inca. Treptat, solul devine cultivabil, unde vor fi semanate semintele oferite pentru o noua dezvoltare, prin intelepciunea Cabalei.

Din emisiunea e pe Kab TV O viata noua nr. 767 in 09.06.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: