Unde poate găsi cineva soluția pentru conflicte?

Intrebare: Unde este posibil sa gasim o solutie la conflictele pe care lumea le are in timpurile noastre? Solutia se afla in lumea spirituala?

Raspuns: In lumea noastra nu putem minimiza, domoli sau sa fim siguri de rezolvarea conflictelor si certurilor, deoarece toate acestea sunt din cauza ciocnirilor dintre ego-uri.

Din moment ce in noi exista doar egoism, rezolvarea conflictelor este doar o “anihilare” a anuia sau altuia.

Deoarece egoismul este in crestere constanta este imposbil de zdrobit. Mai mult chiar, vedem de-a lungul istoriei ca cei care i-au asuprit  pe altii se gasesc in ultima perioada intr-o situatie mai rea precum Europa care a asuprit Africa, India si alte colonii.

Totul se intoarce impotriva lor, precum romanilor care in timpul imperiului au cucerit Europa si Anglia. Unde se regaseste Italia sau unde se afla Spania care a devastat America?

Istoria se repeta in totalitate. Natura ne raspunde puternic cu ceea ce meritam. Prin urmare Rusia sufera in prezent pentru locuitorii pamanturilor pe care le-au cucerit in trecut.

Cu alte cuvinte, nu exista nicio solutie in egoism; solutia se regaseste doar integrarea egoismului cu altruismul. Forta altruista se regaseste deasupra noastra, iar asta este ceea ce trebuie sa descoperim in mod expres si sa o atragem pentru a ne rezolva problemele, chiar si cele pamantesti.

Intrebare: Inseamna ca pentru a schimba ceva in lumea asta trebuie sa ne ridicam deasupra ei?

Raspuns: Nu avem alternativa; criza prezenta are loc pentru a fi fortati sa incepem sa ne angajam in intelepciunea Cabalei si sa descoperim sistemul superior care aduce forta pozitiva in lumea noastra, altfel nu vom supravietui.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 28.02.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: