Unde s-au dus Prospectele Rosy?

531.03Întrebare: Teatrul absurdului sau drama absurdă a luat naștere ca concept în secolul al XX-lea. În piesele absurde, lumea este prezentată ca ceva existent fără sens sau logică, iar acțiunile noastre sau cuvintele rostite nu duc la nimic.

Există multă suprapunere între teatrul absurd și viața noastră?

Răspuns: Cel mai probabil, de aceea s-a născut ideea de a portretiza ceea ce se întâmplă în lumea noastră pe scenă. Teatrul reflectă cumva gândurile noastre despre lume, aspirațiile, dezamăgirile și speranțele noastre.

Secolul al XX-lea se caracterizează prin aceasta. La mijlocul secolului al XX-lea, omenirea a început să simtă că intră într-un fel de perioadă lipsită de sens a existenței. A apărut Clubul de la Roma, apoi Clubul de la Budapesta și așa mai departe.

Oamenii de știință, oamenii de știință sociali și oamenii de știință politici au început să realizeze că lumea își pierde perspectiva roz pe care oamenii o aveau cândva. Au încercat întotdeauna să-și imagineze un viitor mai fericit, mai bun, mai ușor.

Dacă nu erau interesați de împlinirea spirituală, cel puțin erau interesați de cea materială. Oamenii aveau niște interese artistice și culturale. Au încercat sau au sperat să schimbe ordinea socială, să-și salveze viitorul și bătrânețea.

Cu alte cuvinte, aveau niște nevoi din această viață, din această lume. Ei credeau că într-o zi vor fi împliniți și, cel mai important, vor fi fericiți.

În timp ce egoismul creștea constant, încercau constant să-l împlinească. Așa că au alergat ca un câine în jurul cozii. Dar acum, perspectivele roz au dispărut. Coada a dispărut din câmpul vizual al câinelui, nu mai știe încotro să fugă, este în confuzie – aceasta este umanitatea noastră, aceasta este starea noastră actuală.

KabTV „Close-Up. Teatrul absurdului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: